Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


šokolaad, šokolaad, šokolaad

Toitlustusse ei sattunud Allan juhuslikult, vaid juba esimesel koolipäeval määras ta oma saatuse. Nimelt juba siis oli Allan kindel, et ühel kaunil päeval sukeldub, pea ees, suurde, raskesse ja huvitavasse toidumaailma.

Igal toidutegijal ja toiduaustajal on oma suur armastus - Allanil on neid mitu. Eelkõige šokolaad ja kõik, mis šokolaadi ümber keerleb. Allan peab lugu ka Eestimaisest kohupiimast, kodujuustust ja loomulikult toorjuustust. 

Teiseks suureks kireks on tal grill ja BBQ, tänu millele on saanud Allan end kõvasti proovile panna erinevatel võistlustel. Ja väga edukalt. Lihaküpsetamine on viinud teda ka kaugetele maadele, kus saanud tutvude eksootiliste kultuuride ja tavadega.  

"Toitlustusmaailmas ei ole ma kaugeltki saavutanud kõike, kuid see, kuhu olen jõudnud, teeb mind õnnelikuks! Oma karjääri jooksul on mul olnud au töödata ja tunda Eesti parimaid toiduarmastajaid. "

Kunginglikud hetked

Instituudis õpetab Allan, kuidas valmistada šokolaadi, trühvleid ja muid desserte, kooke.

Allan Kuning       08.05.1978

Organisatsioonid

  • Eesti Kulinaaria Instituudi liige
  • Peakokkade Ühenduse liige
  • BBQ Symphony liige  
  • OÜ Rain Stuudio  
Erialane haridus - koolitused
  • Kaubanduskool, kondiiter-pagar
  • Erinevad šokolaadi- ja kondiitritoodete koolitused Euroopas (Callebaut, Fruibel)                           
Tunnustused
  • Kolmekordne Eesti Meister ja Euroopa Meistrivõistluste II koht BBQ-s. Kõrged tulemused BBQ MM võistlustel (Jamaica, Saksamaa, Hungari, USA)
  • Noorte kondiitrite Eesti meistrivõistlused II koht, 1996                                                         
Eelnevalt töötanud pikaajaliselt hotellis Olümpia, samuti korraldanud WRC Rally Euroopa etappide toitlustust. Kirjutanud Kuninga Magusaraamatu ning olnud Meistrite Grilli raamatu kaasautor.
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »