Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Las hea tooraine inspireerib meid !

Ants on veendunud, et süüa tuleb teha naudingu ja armastusega, mitte võtta seda kui kohustust. Paljud meist on liiga kiire elutempoga või liiga laisad, et igapäevaselt korralikult süüa teha. Nii täituvadki poeriiulid kahjuks poolfabrikaatide ja mikrolaineahjus soojendatavate valmistoitudega.

Antsu meelest tulekski enam tähelepanku pöörata, mida ja kuidas me sööme. Toidulisandite ja vitamiinide söömise asemel tuleks esmalt pöörata pilk oma toidukorvi.

Hooaja parimad viljad

Ants hindab kõrgelt eelkõige head Eestimaist toorainet ning tunneb muret, et tihti on kauplustest kättesaadavad tooted maitsetud: päikese-lõhnata tomatid, mahlatud maasikad ja pehmed kauge maa päritolu kurgid.

Eestlane peaks oskama hinnata seda, mida kodumaalt hooajaliselt saada. Mitte minna poodi ostunimekirjaga   lähme vaatame, mis parasjagu värske on!“

Seega on Antsu eesmärk koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga juhtida suuremat tähelepanu hea Eestimaise tooraine kasutamisele ning tunda rõõmu sellest, kuidas kvaliteetne kodumaine tooraine inspireerib ja seab omad toredad mängureeglid meie köökides.


ANts Uustalu

Organisatsioonid

  • Eesti Kulinaaria Instituudi liige
  • Soome Saatkonna peakokk
  • Eesti Peakokkade Ühenduse liige
  • Ajakirja "Köök" kaasautor
Erialane haridus - koolitused
  • Kuressaare ametikool, kokandus
  • Täiendkoolitused Suurbritannias ja Itaalias
Eelnevalt töötanud koka ja peakokana Suurbritannias ja Eestis Laulasmaa hotell, Haapsalu kuursaal, Radisson SAS hotell, Inn Westminster hotell).
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »