Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


 

Meeldajäävad hetked

Dmitri jaoks on kulinaaria elufilosoofia, mis aitab hallist argipäevast ilu ja fantaasia värvikasse maailma.

Oskuslikult valitud toorained on nagu värvid maalikunstnikule - erinevaid toone segades jõuan uute kombinatsioonideni, koloriit muutub huvitavaks ja nauditavaks,“ nõnda toob Dmitiri seosed kunsti ja kulinaaria vahel.


„Võrreldes maalidega on gurmeeteoste eluiga küll üürike, kuid mälestus hõrgutise tekitatud naudingust jääb meelde terveks igavikuks.

üllatusterohke kokakunst

Igale loojale on vajalik uute teoste sünd. Ega asjata nimetata parimate köögimeistrite tööd kokakunstiks. Iga võistlus on võimalus end proovile panna, vallutada uusi maitsekõrgusi, üllatada konkurente, züriid, maailma ja ... iseennast!

Dmitri Rooz              08.08.1974

Organisatsioonid
  • Eesti Kulinaaria Instituudi liige
  • Eesti Peakokkade Ühenduse liige
  • Korsaar / Beer House peakokk
Erialane haridus - koolitused
  • Koolitused Soomes (Chez Dominiques) ja Taanis (Noma)
  • Koolitused ka Mauritiuse ja Domi- nikaani vabariigi restoranides
Tunnustused
  • Bocuse d`Or Selection Estonia 2010 võitja
  • Riga Open Culinary Cup 2009 I 
  • Baltic Culinary Star´s Cup 08/09 I 
  • Osalenud Global Chef Challenge-il
  • Bocuse d`Or Eesti kandidaat 2008
  • Int. Kremlin Culinary Cup 06 II, III
  • Baltimaade kokkade võistlus 06 II
  • Eesti Kokkade Meistrivõistlused; parim kalaroog  2004
Eelnevalt töötanud peakokana restoranis Kapten Flint ja hotellis Imperial
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »