Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.



Erki suureks kireks on tema töö - toiduvalmistamine ja selle ümber keerlev põnev maailm.

„Saaremaal Põllu talus üles kasvasdes olin kõikide talu tööde ja tegemiste juures  ikka näppupidi kaasas, olgu siis tegemist sea tapmise või hapu leiva tegemisega.  Õppisin seetõttu varakult tundma austust loomade vastu, hindama kodumullas kasvanud juurikate maitset ja avastama põnevaid metsa- ja mereande," selgitab Erki.

Tänaseks on Erki kokana töötanud juba üle viieteistkümne aasta ja pidanud seda ametit kokku viies riigis. Reisimine ja teiste kultuuride tundmaõppimine ongi Erki meeelest parim võimalus uute maitsete avastamiseks, ideede leidmiseks ja silmaringi laiendamiseks.

„Kõige südamelähedasemaks on mulle Põhjamaade köök ja selle tavad. Eriti  hindan Rootsi toidukultuuri ja nende magus-hapusid maitsekombinatsioone, mis vahel on isegi müstilised. Samal ajal sarnaneb Rootsi köök väga meie enda omaga. Maitsva toidu saladus peitub kindlasti ka korralikus tooraines, heas kastmes ja oskuslikus tööjõus."

Erki salaarmastuseks on aga küpsetamine ja magusate maitsetega laboreerimine.

Erki töötab igapäevaselt oma toitlustusala ettevõttes Rethink, mille eesmärk on läbi konsultatsiooni- teenuste, koolituste ja palju muu kaasa aidata Eesti kulinaaria maailmatasemele viimisele.



Erki Siplane              11.03.1980

Organisatsioonid

Rethink – Partner kontseptsioonijuht Eesti Kulinaaria Instituut

Rootsi Kokkade Liidu liige

Erialane haridus – koolitused

Lisaks kokandusharidusele erialased koolitused Rootsis,  Inglismaal, Taanis ja Hiinas


Tunnustused

Eesti Noorkoka võistlus,  I koht 1999

Eelnevalt töötanud koka ja peakokana Eestis, Rootsis ja Hiinas (Radisson SAS hotell, Frens Catering, Vendel Restauranger, Salt & Brygga, Restaurang Årstiderna, Rootsi Suursaatkond Tallinnas, Rootsi Suursaatkond Pekingis (Hiinas) 

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »