Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Maailma näinud pagar

John Cirieco on üks tõeliselt südamega asja juures ning maailma näinud pagar. Ta on siin selleks, et jagada teiega pagaritöö saladusi kõikjalt maailmast ning õpetada teile tunnetama tõelist šokolaadi ja magususe ilu.

Tema karjäär sai alguse 16. aastaselt, ühes väikeses Prantsuse Alpide suusakuurordis. Olles tutvunud oma uue õpetajaga liikus John edasi pagari alal ning hakkas tööle Prantsusmaa kahe Michelini tähega pärjatud restoranis Leaon de Lyon, Jean Paul Lacombe köögis. Järgides oma saatust jättis John Prantsusmaa selja taha, olles tol ajal 21-aastane ning liikus edasi praktiseerima Londoni restoranidesse.

Ta töötas aasta Pierre Gagniere käe all Sketch´is ning oli peapagar Quo Vadis restoranis koos peakokk Marco Pierre White´iga Uudishimu hoidis teda veel aastakese Londonis, praktiseerides pagari erialal Baker & Spice´is. Seiklusjanu ning iha eksootika vastu viis teda teisele poole maakera. Saanud Sveitsis maitse suhu, rändas ta Austraaliasse, täpsemalt Sydneysse. Seal õppis ta traditsioone ning tarkusi Observatory hotelli rahvusvahelises meeskonnas. Olles jõudnud tagasi koju, Pratsuse Alpidesse, leidis ta selle, mida ta oli otsinud. Tuli välja, et tema saatuse nimeks sai Triin ning noormees järgnes talle Eestisse. See on ka põhjus, miks ta jagab oma kirge küpsetamise vastu Tallinna köökides.

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »