Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Trühvlikunsti saladused                      

"Iga päev valmistan valiku viiest-kuuest erinevast trühvlist,”" räägib suur maiasmokk. “Hetkel on umbes neljakümne erineva š šokoladist maiuse retsepti. Osa neist on kingitus ühelt Brüsseli chocolaterielt ja põhineb traditsioonilistel retseptidel.”

Peeter selgitab, et kogu fantaasia läheb käiku erinevate lisandite pinnalt, põhikomponendid on trühvlitel enamasti samad. Hõrgutavaks annab tooteid muuta eelkõige kvaliteetsete likööride, maitseainete, rummis leotatud kirsside ja rosinate ning muidugi põnevate täidiste abil. Eriti rõhutab Peeter seda, et kõik trühvid valmivad eranditult tema näppude vahel ning naturaalasetest toorainetest.

“Puhas Belgia päritolu š šokolaad ja kohalik tooraine,” paljastab meister oma saladuse. “

Põlvest põlve teadmised

“"Nii minu ema kui vanaema olid kokad ja suurepärased perenaised. Peamine on see, et armastad ametit ning lisaks on loodus sind õnnistanud heade kätega ja fantaasiaga.”"

Teksti autor: Liina Laanem, ilmunud Ärilehes

Peeter reier

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »