Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Michelini kokk

Pierre on töötanud aastaid paljude tippkokkade käe all ning pannud hoolega kõrva taha kõik, mis tagab ühes restoranis hea toidu ja teeninduse, avas ta 1990. aastate algul oma restorani Abbaye de pomier. See asus briljantselt valitud kohas, Šveitsi piiri lähedal Genfist kiviviske kaugusel. Aga Genfi peetakse tihti Londoni ja Zürichi kõrval Euroopa kolmandaks finantskeskuseks. Restoran asus 12. sajandist pärit kloostrihoones, mille õhkkond oli elamus omaette.

Pärast Michelini tärni saamist suurenes tema restoranis klientide hulk 20-25%. Võib-olla peaks ta oma restorani tänini, kui poleks pidanud raske avarii tõttu pikkadeks kuudeks tööst eemale jääma. Üks restoran ei püsi päevagi, kui peakokk kohal ei ole, nii müüs ta restorani maha ning aitab nüüd konsultandina nii Euroopas kui kaugemalgi uusi restorane käima vedada.

Allikas: Director

Vaata ka "Terevisiooni" intervjuud, kus Pierre räägib Bocuse d´Or Eesti kandidaadi treenimisest.


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »