Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Moodsaid maitseid mekkides

Toiduvalmistamise juures on Rene jaoks alati aukohal kulinaaria põhiväärtused. Moodsat Eesti köögikunsti arendades võtab ta aluseks meie kultuurile juba läbi aegade tuntud klassikalised toiduvalmistamise meetodid. Täiendades neid tänapäevaste tehnikate ja professionaalsete oskustega (moorimine, suitsutamine).

Rene hindab kõrgelt tooraine värskust ja päritolu ning kasutab võimalikult palju just Eestimaist ja mahetoodangut. Teadlikult kasutab Rene menüüdes näiteks kooti, kõhuäärt.  Olulisel kohal on tema jaoks ka Eesti leib, millele Rene meelest on liialt vähe tähelepanu pööratud.

Pärandit väärtustades

"Leiva küpsetamise meetodid ja retseptid on pärandatud meile põlvede viisi ning minu südameasjaks on pakkuda just seda kõige ehedamat iseküpsetatud leiba."

Eeskujudeks peab Rene inimesi, kellest ja kelle tegemistest ta väga lugu peab. Neid on nii Eestist kui mujalt- oma ala professionaalid, kelle sõnadel on ka teod taga ja pidev suhtlemine ning koostöö nendega on vaieldamatult olulise tähtsusega. Igapäevaselt töötab Rene restoranis MEKK.


RENE UUSMEES      11.02.1973

Organisatsioonid
  • Eesti Kulinaaria Instituudi liige
  • Restorani MEKK peakokk
Erialane haridus - koolitused

  • Lisaks kokandusharidusele erialased koolitused Belgias, Hispaanias ja Šveitsis
  • Koolitused Mediterranean Cuisine, Japanese Cuisine jt
Tunnustused
  • Mare Balticum Trophy I koht 1997
  • Bocuse d'Or Eesti kandidaat 2010
Eelnevalt töötanud koka ja peakokana Radisson SAS hotellis, Meriton Grand hotellis ja Tallinn-Stockholm laevadel. 
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »