Taigo usub, et kulinaarias on üheks olulisemaks töökulgu mõjutavaks näitajaks tooraine – selle kvaliteet, päritolu ja kättesaadavus. Ennast peab ta Eesti toiduainete suureks austajaks. „Erinevatel ajahetkedel on võimalik samast toorainest välja tuua erinevaid maitseid. Toiduainetega mängimine eesmärgiga pakkuda eelkõige endale uusi maitseid on mulle valitud eriala juures üheks suurimaks naudinguks.“
Aastaaegadest kõige huvitavamaks loeb Taigo varasügist, mil valmivad marjad ja seened. Talvehooajal tuleb meie kliimas aga paratamatult süüa seda, mida oled sügisel keldrisse varunud. Kevadperioodil on märkimist väärt erinevad sirguvad võrsed, rabarber ja oblikas.
Eesti toorainetest pakuvad Taigole enim maitseelamusi oblikas, kuusevõrsed, leedripuuõied, maapirn, küülik, räim ja hirv.
Inspiratsioon
Inspiratsiooni kogub Taigo ümbritsevast kesk-konnast, värsketest toorainetest ja uutest trendidest. Samas teab ta, et vahel on uute ideede saamiseks vaja oma igapäevasest keskkonnast välja tulla. Ideid leiab Taigo turgusid külastades, looduses jalutades või tutvudes piirkondadega, kuhu varem pole sattunud. Välismaal viibides püüab Taigo leida võimaluse külastada kohaliku kulinaaria autentsust ja kvaliteeti esindavaid restorane. Selleks et toitu ja toorainet paremini mõista, meeldib Taigole katsetada uusi tehnoloogiaid.

Taigo Lepik
Organisatsioonid:
- Eesti Kulinaaria Instituudi liige
- Eesti Peakokkade Ühenduse liige
- Swissotel Tallinn peakoka asetäitja
Erialane haridus ja koolitused:
- Tartu
Tööstuskool
- Swissotel Howard, London
Tunnustused:
- „Aasta
kokk 2002“ 2. koht
- „Global
Chefs Challange“ Eesti osavõistlus 2008. a
- Parimate koolikokkade koolitamine al 2010. aastast
Eelnevalt töötanud koka ja peakokana Eestis ja Suurbritannias (Swissotel Tallinn, restoran Atlantis, Heycock Hotel, Richmond Hill Hotel, Domina Ilmarine hotell, Tallinn-Stockholm laevad)