Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


LASE FANTAASIAL LENNATA

Teet ei tahaks hakata pikalt rääkima oma toiduvalmistamise filosoofiast ja põhimõtetest, vaid sellest, et tähtis on leida õige meeleolu ja hea ning huvitav tooraine koos inspireeriva, loomingulise seltskonnaga. Siis lasta fantaasial lihtsalt lennata ning proovida üllatada inimesi, millegi sellisega, mida nad pole varem kogenud. Need toidud nagu Ta on tihtipeale üllatudes kogenud, võivad olla imetabavalt lihtsad. Kuid, mis asja juures veelgi tähtsam, see on saadav- rahulolu. Nii inimese ehk kliendi rahulolu talle pakutava emotsiooni eest kui ka  rahulolu, et said kellelegi pakkuda midagi uut!

Rootsi on üks suur osa Põhjala köögist ja on ka Eesti ja Rootsi toorained oma algkujul suures osas üsna sarnased. Just sealt saab Teet oma igapäevast suurimat inspiratsiooni. Teedu köögi zedöövreid on kõrgelt hinnanud nii Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf koos kuninganna Silviaga kui ka Eesti presidendid. Viimasel ajal on Teet enda jaoks avastanud ka Taani köögi võlud.                    

LIHTSUSES PEITUB GENIAALSUS

Nimelt just lihtsuses peitub võlu, kui kvaliteetsele toorainele leida geniaalne gastronoomiline lähenemine.

Kokaamet on väga loominguline töö sellele, kellel on piisavalt oskusi ja kannatust. Just sellepärast meeldib see töö Teedule väga ning  Ta püüab alati anda endast oma parima.

Igapäevaselt töötab Teet Rootsi Suursaatkonnas.

TEET LAUR                    03.07.1973

Organisatsioonid:

  • Eesti Kulinaaria Instituut
  • EPÜ
  • Rootsi saatkonna peakokk
Erialane haridus - koolitused
  • Lisaks kokandusharidusele erialased koolitused Rootsis ja Soomes
  • Koolitused Edsbaka Krog, Restaurang Akademien ja erinevad juhtimisalased koolitused
Tunnustused:
Mare Balticum Trophy I koht 1997 

Eelnevalt töötanud koka ja peakokana Palace hotellis, Stockmann AS ja Tallinn-Stockholm laevadel

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »