Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


14.01.2010 Tulevikutoidu konverents kumu kunstimuuseumis

ESINEJAD

CLAUS MEYER, Taani                                       

Professor ja Taani toidukultuuri edendaja

Claus Meyer tutvustab Tallinna konverentsil Taani toidukultuuri ja NOMA kontseptsiooni, selgitab, kuidas ja miks ta algatas Uue Põhjala Toidu liikumise, ning aitab mõista selle fenomeni olemust ja arenguid. Vaata lisa

ALBERT ADRIA, Hispaania                            

elBulli loovmeeskonna liige

Albert Adria tutvustab ettekandes oma viimast loometööd – loodusest inspireeritud desserdiraamatut „Natura“. Raamat kätkeb erakordselt huvitavaid molekulaar- gastronoomia ja toidudisainilahendusi. Vaata lisa

FERGUS HENDERSON, Suurbritannia           

Nose-to-Tail filosoofia ja traditsioonilise Briti nüüdisköögi edendaja

Fergus Hendersoni tehnoloogiat Nose-to-Tail (ninast sabani) on hakatud nimetama Ferguse filosoofiaks ja see on leidnud erilise vastuvõtu nii Londoni küllastunud gastronoomiamaailmas kui ka pälvinud erilise tunnustuse Rootsis ning mujal Põhjamaades. Vaata lisa

RAIN PIKAND, Eesti                                               

Reklaamiguru ja gurmaan

Rain Pikandi ettekanne tähtsustab mõtestatult kujundatud toidukultuuri vajalikkust. Ettekanne arutleb disaini ja toidukultuuri lisaväärtuste ja seoste üle heaoluühiskonnas. Vaata lisa

Artiklid:

Tulevikuideed pärinevad loodusest (Oma Maitse)

Lõunasöök Albert Adriaga ( ProfiKöök)

Põhjamaise toiduilma majakas (Toit & Trend)

Hispaania imekokk: “Meie kliendil peaks kananahk ihule tõusma!” (Eesti Ekspress) 

Selgusid kokakunsti tippvõistluse "Bocuse d’Or" Eesti eelvooru finalistid (Õhtuleht)

Selgusid Selgusid Bocuse d'Or kokandusvõistluse Eesti eelvooru finalistid (ProfiKöök)

Tulevikutoidu konverents Food for Future (Köök)

Eesti kokad valmistuvad Bocuse d’Oriks (Oma Maitse)

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »