Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Koostöös EKA-ga arendatakse pidulike catering nõusid

29.03.2014

Argmar Grupp OÜ  ja Gloria Lunch & Dinner Catering OÜ  koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga (EKA) arendavad välja pidulike catering nõude sarja. EKA metellikunstnikud Rait Siska ja Risto Tali töötavad välja disainilahenduse ja protüübid cateringkandikutele. Projekti toetab Euroopa Regionaalarengu Fond. 

Loe lisaks »

Jälgi meie uudisvoogu Facebookis

14.11.2013 Kulinaaria Instituudi igapäevased uudised on kättesaadavad Facebooki lehel:  Loe lisaks »

Järgmine Bocuse d´Or Eesti kandidaat on valitud

15.06.2013 Täna, 15. juunil toimus Tallinna Teeninduskoolis kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe 2014 kandidaadi valimine. Žürii hindas paremaks restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi töö. Teiseks võistlejaks oli Kõue mõisa peakokk Vladimir Upeniek Loe lisaks »

Eesti saavutas kokkade olümpial 14. koha

30.01.2013 Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak saavutas kokkade olümpiana tuntud Bocuse d'Or võistlusel 14. koha. Kokku jõudis piirkondlikest eelvoorudest finaali 24 riiki. Eesti seljatas lõppvõistlusel sellised gastronoomiliste traditsioonidega riigid nagu Itaalia ja Holland ning parandas ühe koha võrra eelmisel korral saavutatut. 
Loe lisaks »

Eesti taotleb „kokkade olümpia“ Euroopa vooru korraldajaõigust

28.01.2013 29.-30. jaanuarini toimub Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiamängudeks peetava konkursi Bocuse d'Or finaalvõistlus, millest võtab osa ka Eesti esindaja, restorani Gloria kokk Heidy Pinnak. Endale kokandusmaailmas nime teinud Eesti annab tänavu enne finaalvõistlust konkursi peakorraldajale, võistlusele nime andnud Prantsuse gurmeekokanduse grand old man Paul Bocuse'ile üle taotluse korraldada Euroopa voor 2018. aastal Eestis. Eesti osalemist Bocuse d'Oril toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.
Loe lisaks »

Eesti kokk maailma tippude seas

25.01.2013 Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak ning 9-liikmeline Eesti meeskond asusid teele Prantsusmaale, et püüda maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d'Or-i peavõitu.
Loe lisaks »

Igisärav Gloria

19.01.2013

Ümmargune sünnipäevanumber 75 selja taga, viib restoraniheeros Gloria teid alanud aastal oma lapsepõlve- ja noorusaega, pakkudes erimenüüs maja maitsemenukeid läbi aegade.

Loe lisaks »

Dimitri Demjanov jagas Põhjamaade köögi edulugu ja Põhjala köögi Manifesti väärtusi Haapsalus

04.12.2012 Esmaspäeval käis Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilastele loengut andmas Eesti restoranikultuuri suurtegija ja kulinaaria instituudi asutaja Dimitri Demjanov, kes rääkis Eesti köögist Põhjala köögi osana. Loe lisaks »

Täna koos Heidiga - Tarte Tatin

16.11.2012  Tulevaste kokkade arvates on Tarte Tatin maailma lihtsaim ja parim õunakook!
Loe lisaks »

Galerii: Stockholmi kala meistriklass 2013

15.11.2012 Rootsi on Bocuse d´Or Europe 2014 korraldajamaa Loe lisaks »

Galerii: Stockholmi liha meistriklass 2013

14.11.2012 Rootsi Bocuse d´Or Europe 2014 korraldajamaa
Loe lisaks »

Kihnu gurmee

07.10.2012 Kihnu Viiulifestivali raames toimunud koolitusel andsid kulinaariatarkust edasi kohalikele kokkadele Dimitri Demjanov, Emmanuel Wille ja Ants Uustalu. Loe lisaks »

16. septembril saab Vabaõhumuuseumis leiba ja tsirkust!

09.09.2012

Eesti leiva päev ja sügislaat toimub Eesti Vabaõhumuuseumis 16. septembril. Üritus on pühendatud eelkõige leivaga seotud traditsioonidele, mida austatakse ka päris ebatavalisel ja põneval moel.

Loe lisaks »

Mahetoodete konkursi žürii valikut tegemas

09.09.2012 Sel nädalal tuli kokku žürii, kes valis parimaid mahetooteid ja -tootjaid. Parimad kuulutatakse välja 16. septembril Vabaõhumuuseumi sügislaadal. Loe lisaks »

Fääri saarte kalad vs Eesti kalad = Põhjamaade saarte köök

06.08.2012 Üks huvitavamaid muusikuid Põhjamaades Kristian Blak  ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov kummutasid arvamust, et kaks kokka ühte kööki ei mahu ja otsisid vastuseid, mis on ühist Fääri ja Eesti saarte köökidel. Jutud ühise köögikatla ümber lõppesid  Kuressaare Merepäevadel elevust tekitanud vaala liha, vaala rasva, kuivatatud tursa ja uute eesti maitsetega heeringate ja Kivitalu suitsulamba ning kõige sinnajuurde kuuluva degusteerimisega.
Loe lisaks »

Galerii: meeleolukas Kuusalu valla merepidu

16.07.2012

Korraldajate ja müüjate hinnangul käis päeva jooksul merepeol 1500 inimest. „Nii palju, kui on tagasisidet antud, oli tegu väga toreda merepeoga,“ kommenteeris korraldustiimis olnud Märten Kraav Eesti Laevajuhtide Liidust. 

Loe lisaks »

Kuusalu valla Merepidu on läbinisti mereline

10.07.2012 14. juulil toimub Eesti mandriosa põhjapoolseimas punktis, Purekkari neemel, Kuusalu valla Merepidu.
Loe lisaks »

Uus koolitus: tuntud seadmed & uued võimalused

15.06.2012 Pange end kirja koolitusele, kus esitletakse Termomixi, Sous Vide, Paco Jet ja Holy Smocke võimalusi ja tehnikaid. Koolitust viivad läbi tootjate esindjad ja chefid Heidy Pinnak, Timo Ruuto. Registreerumine info@kulinaaria.ee, grupi suurus 6 inimest.
Loe lisaks »

Bocuse d´ Or 2013 reisipakett on müügil

12.06.2012 Olete koos meiega varem reisinud ja näidanud üles huvi toitlustusala sündmuste vastu maailmas. Kutsume Teid külastama  toitlustusala omanäolist tippsündmust Bocuse d`Ori, mis toimub Sirha messi ajal. Loe lisaks »

Esimeseks Superchefiks pärjati restorani Strand peakokk Lauri Erm

10.06.2012 Pärnus 8.-9. juunil Hea Toidu Festivalil Grillfest peetud kokade võistluse Superchef võitis restorani Strand peakokk Lauri Erm oma meeskonnaga. Superchef 2012 korraldasid MTÜ Liivimaa Lihaveis ja Eesti Kulinaaria Instituut Dimitri Demjanovi juhtimisel.
Loe lisaks »

Suvepealinna vallutab kahepäevane grillipidu

09.06.2012 Reedel ja laupäeval toimub Pärnu Vallikääru aasal Eesti suurim hea toidu festival “Grillfest”, mis toob kokku ligi 1500 grillimeistrit, artisti ja rammumeest. Loe lisaks »

Toidupärandi tootearendus Võrumaal

08.06.2012 Võrumaa Kutsehariduskeskus ja Piiri köögi kokad alustasid mai keskel täiskasvanutele mõeldud kokakoolitust “Toidupärandi tootearendus”.
Loe lisaks »

Atla mõisa laat ja 22 teistmoodi leiba

06.06.2012 Leib on kolm korda hea - siis kui teda on, kui ta on värske ja siis kui nädala möödudes veel maitset ei kaota ja süüa kõlbab. Eesti Kulinaaria Instituut ja 22 leivaküpsetajat jõudsid Atla mõisas järeldusele, et lisaks jätku leivale, jätkub ka loovust je see pole kuhugi kadunud -  kui tuleb mõõtu võtta, kelle leib näeb ilusam välja maitseb häää ja hinnalt sobilik.
Loe lisaks »

Kokandusolümpia menüü Pühajärvel

01.06.2012 GMP Pühajärve restoranis sai laupäeval nautida gurmeetoitu, mille valmistajate hulgas oli ka Prantsusmaal Lyonis peetava kokandusolümpia Bocuse d`Ori finaali pääsenud eestlanna Heidi Pinnak. Loe lisaks »

Atla mõisa pühapäevalaat

31.05.2012 Traditsiooniline Atla laat pakub kaunist kodumaist käsitööd ja palju muud meelelahutust. Atla Mõisakeraamika poe kaubavalikus on palju uusi tooteid.  
Loe lisaks »

Galerii: räimefestival meelitas kalasõbrad Lao sadamasse

21.05.2012 Kuigi kvoodi lõppemise tõttu lõppes räimepüük Pärnumaal juba üleeile, kogunes täna Tõstamaa valla Lao sadamas toimunud teisele “RäimeWestile” üle tuhande huvilise, kes tutvusid rannakalurite tegemistega ja maiustasid kalatoitudega. Loe lisaks »

19. mail toimub Lao kalasadamas “RäimeWest”

29.04.2012

Rannarahval käib ajaarvamine räimepüügi rütmis. Räimeaeg lükkab pärast rasket ja väsitavat talve rannakülale elu sisse. Tossavad suitsuahjud, podisevad paadid ja kajakate kisa kaigub ümber räimelaadungi - need on räimeaja rõõmsad külahääled.

Loe lisaks »

Kultuurirännakud Adamson-Ericuga

22.04.2012 Kunstnik Adamson-Ericu (1902-1968) 110. sünniaastapäevale pühendatud teemaõhtute sari keskendub ereda isiku loomingut mõjutanud paikadele Euroopas. Sarja teine õhtu toimub 8. mai teemal "Prantsusmaa ja Pariis". Õhtu sisustavad Ülle Kruus, Evelin Võigemast ja Dmitri Demjanov. Loe lisaks »

Maaturismi ettevõtjatele korraldatakse kohaliku toidukultuuri koolitusi

05.04.2012 Eesti ja Läti maaturismi ettevõtetel oli võimalus märtsi alguseni esitada avaldusi, et osaleda nõustamisprogrammis rahvusliku kultuuripärandi paremaks kasutamiseks maaturismiteenuste disainis. Projekti juhtgrupp kinnitas möödunud reedel konkursi tulemused. Loe lisaks »

Galerii: Bocuse d´Or Europe 2012 Brüsselis

26.03.2012 Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak pääses maailma "kokkade olümpiamängudeks" nimetatud Bocuse d'Or' lõppvõistlusele, mis toimub 2013. aasta jaanuaris Prantsusmaal Lyonis. Finaalipääsu tagas Brüsselis toimunud gastronoomiavõistluse Bocuse d'Or' Euroopa eelvoor, kus esindatud 20 riigist valiti välja 12 finalisti.
Loe lisaks »

Eesti murdis maailma mainekaima kokandusvõistluse finaali

22.03.2012
Eile jõudis restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak maailmas "kokkade olümpiamängudeks" nimetatud Bocuse d'Or' lõppvõistlusele, mis toimub 2013. aasta jaanuaris Prantsusmaal Lyonis. Finaalipääsu tagas Brüsselis toimunud gastronoomiavõistluse Bocuse d'Or' Euroopa eelvoor, kus esindatud 20 riigist valiti välja 12 finalisti. 
Loe lisaks »

Demjanov: Põhjala kokkade toidumanifestile avaldab toetust ka Eesti toiduintelligents

04.03.2012 Möödunud aasta lõpust on Eesti Kulinaaria Instituut kogunud toetusallkirju Uuele Põhjala köögi manifestile, mis avab Põhjamaade köögi edulugu – trendi, mis tänaseks on muutunud iseseisvaks Põhjala köögiks ja mille osaks on ka Uus Eesti köök. Praeguseks on manifesti põhimõtetele oma toetust avaldanud 130 Eesti kokka ning toiduentusiasti. Loe lisaks »

Teel tähtede poole ...

01.03.2012 Bocuse d´Or Eesti kandidaat Heidi Pinnak (restoranist Egoist) treeningute ülevaade. Meeskonnas treener Islandilt Ragnar Omarsson, commis Islandilt Ari Gunnarson, kunstnik Iir Hermeliin, metallikunstnik Risto Tali.
Loe lisaks »

Kutse Bocuse d'Or galaõhtule

25.02.2012 Meil on suur heameel ja au Teile teatada, et Eesti kokk on taas kutsutud Bocuse d'Or Europe voorule, mis seekord toimub gastronoomia suurpealinnas Brüsselis märts 20. ja 21. märtsil 2012. Loe lisaks »

Stuttgart - Saksamaa Gastronoomia Pealinn 2012

14.02.2012 2011/2012 on Euroopa ambitsioonikatele kokkadele pakkunud head võimalust näidata nii ennast kui oma oskusi Bocuse d´Or võistlustel. Kakskümmend Euroopa riiki, nende seas Eesti, on saanud taaskord kutse osaleda selles väärikas heitluses. Loe lisaks »

Kutsume külastama Bocuse d ́Or Euroopa vooru 20.-­21. märts Brüsselis  

12.02.2012

2012. aasta märtsis Brüsselis toimuvatel Bocuse d´Or Europe võistlustel esindab Eesti kööki Heidi Pinnak restoranist Egoist. Heidi Pinnaku treeneriteks on Ragnar Ormarsson Islandilt. Eesti kandidaat võistleb kahepäevase võistluse esimesel päeval, 20.03, seitsmendana. 20 kandidaadi seast valitakse välja 12 parimat, kes pääsevad 2013. aastal Lyonis toimuvale finaalvõistlusele.

Loe lisaks »

Dimitri Demjanov nimetati Prantsuse Kulinaaria Akadeemia liikmeks

29.01.2012 28. jaanuaril Pariisis Académie Culinaire de France pidulikul aastaistungil nimetati 22 uut Prantsuse Kulinaaria Akadeemia liiget, kes on oma tegevusega oluliselt kaasa aidanud prantsuse gastronoomia arengule. Ainsa välisriigi esindajana nimetati ühingu liikmeks Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d´Or Eesti president Dimitri Demjanov. 
Loe lisaks »

Selgus Bocuse d´Or Europe võistlusnimekiri

28.01.2012 Sel kevadel toimub taas rahvusvaheline kokkade tippvõistlus, Bocuse d´Or Europe. Tänaseks on selgunud võistlejate nimekiri ja võistlusjärjekord. Eesti kandidaat Heidi Pinnak (restoranist Egoist) astub viietunnilisse heitlusse esimesel võistluspäeval, seitsmendana.
Loe lisaks »

Eesti kokad Helsingi Matka messil

22.01.2012 19.-22. jaanuaril toimus Soomes Põhjamaade suurim turismimess MATKA, millest Eesti võttis osa juba 21. aastat järjest. Messil ssalesid ka Eesti Kulinaaria Instituudi kokad.
Loe lisaks »

Galerii: Bocuse d'Or treeningud

18.01.2012 Juba mitu kuud on käimas Bocuse d'Or Eesti kandidaadi Heidi Pinnaku treeningud. Teda juhendab suurvõistluste eel ja kohapeal islandlane Ragnar Omarsson, kes ise on osalenud tunnustatud võistlusel kaks korda. Võistlustooraineks on sel aastal Merikeel ja Bresse'i kana.  Loe lisaks »

Galerii: albumi Eesti à la carte esitlus

15.01.2012 Eesti Kulinaaria Instituut esitles läinud nädalal uut albumit “Eesti à la carte”, mis pakub ligi 100 kodumaise tooraine kasutamise võimalust enam kui 30 peakokalt.  Loe lisaks »

Eesti toidukultuuri raamat Ida-Euroopa tippude seas

13.01.2012 Eesti toidukultuuri tutvustav raamat "Sööme ära!"/"Eat First!" (autorid Dimitri Demjanov, Mari Kodres; kirjastus Menu) valiti tunnustatud toiduraamatute ajakirja Gourmand Magazine'i iga-aastasel kokaraamatute võistlusel parimate sekka Ida-Euroopa kulinaarse ajaloo kategoorias. Lisaks Eestile on esindatud veel Tšehhi, Slovakkia ja Poola.  Loe lisaks »

Dimitri Demjanov kutsub Eesti kokki üles järgima Põhjamaade köögi ühiseid väärtusi

12.01.2012 Eesti Kulinaaria Instituut esitleb täna Nordic Hotel Forumis uut albumit “Eesti à la carte”, mis pakub ligi 100 kodumaise tooraine kasutamise võimalust enam kui 30 peakokalt. Ühtlasi kutsutakse Eesti kokki üles liituma Uue Põhjala köögi manifestiga, mille põhimõtted võiksid sisustada ka meie köögi tuleviku ja mille toetajateks on oodatud kõik Eesti köögi kujundajad. Loe lisaks »

Estonie Tonique festivalil oli esindatud ka eesti toit

16.12.2011
Oktoobrist detsembrini oli prantslastel võimalus osa saada eesti kultuuri paremikust ning Eestil võimalus tutvustada oma rikkalikku kultuuri Pariisi kaunimates kirikutes ja kontserdipaikades, teatrimajades ja klubides.
Loe lisaks »

Galerii: Eesti toit Itaalias

13.11.2011 Eesti Kulinaaria Instituudi saadik Emmanuel Wille presenteeris Eesti toitu ja toorainet Itaalias MINERVINO festivalil ja seejärel Roomas. Loe lisaks »

Galerii: UMA MEKK

05.11.2011 Võrus toimunud II UMA MEKI laadal pakkus kohalikku talutoodangut 80 tootjat ning laata külastas üle 3000 inimese Loe lisaks »

Uma Meki suurlaat pakub head ja paremat

05.11.2011 Võrus toimub laupäeval, 5. novembril II Uma Meki suurlaat, kuhu oodatakse müüma eelkõige kohaliku talutoodanguga kauplejaid. Suurlaadale tuleb üle 50 Lõuna-Eesti kaupleja. Osta saab suitsulihatooteid, mett, koduaia õunu, küüslauku, sibulat, jõhvikaid, leiba, küpsetisi, õues on supikatel.  Loe lisaks »

Eestil on nüüdsest oma kõrgete kulinaarsete kunstide saadik

26.10.2011 Eesti toidukultuuri edendaja, Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’ Or Eesti president Dimitri Demjanov nimetati Prantsuse Kõrgete Kulinaarsete Kunstide Akadeemia saadikuks Eestis. Loe lisaks »

Alguse sai projekt FOODART

23.10.2011 FOODART projekti eesmärgiks on tugevdada sidemeid kohalike toidutootjate ning restoranide vahel, edendades restoranides ja gurmeesektoris kvaliteetsete kohalike toodete kasutust ning propageerides kohalikku kulinaariapärandit.
Loe lisaks »

Galerii: Bocuse d'Or Luxemburgi eelvoor

10.10.2011 05.10.2011 toimus Luxemburgi kandidaadi valimine Brusselis 2012 märtsis Bocuse d'Or  Europe voorule. Rahvusvahelise žürii, kuhu kuulus ka Bocuse d'Or Eesti president Dimitri Demjanov, tunnistas parimaks Jan Shneidewind. Loe lisaks »

Galerii: Alt-Lauri talu kapsapäev

03.10.2011 Laupäeval, 1. oktoobril toimus Võrumaal Rõuge vallas asuvas Alt-Lauri mahetalus kapsapäev. Loe lisaks »

Huvi Eesti toidukultuuri vastu üha kasvab

28.09.2011 Septembrikuus käis Austria Servus Televisooni Eestis filmimas doksaate Kulinarium tarvis materjali Eesti toidust ja kultuurist. Muuhulgas külastati toiduturge, restorane ja laatu ning Kulinaaria Instituudis tutvustas Dimitri Demjanov kohalikke spetsialiteete. 
Loe lisaks »

Künnivõistlused ja hoidiste mess Olustveres

27.09.2011 23.- 24. septembril toimus taas Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimetrivõistlused ja traditsiooniline hoidiste mess. Loe lisaks »

Galerii: leivapäev ja Tallinna menüü esitlus

18.09.2011 Täna Vabaõhumuuseumis toimunud Leivapäeval jagasid nõuandeid ja retsepte Eesti toidukultuuri tipptegijad. Maitsta sai uuenduslikke leivatoite, mahetooteid ning kultuuriaasta raames väljatöötatud Tallinna menüüd. Loe lisaks »

Eesti parimad mahetooted 2011

18.09.2011 Eesti parimat mahetoodet 2011 – kamaga šokolaadikreemi valmistab FIE Katrin Seppa-Silmere Otepäält. Konkursil pälvis teise koha Kaasiku Mahetalu OÜ õunamahl, kolmanda koha Edgar Koltsi Mustika krõps, ära märgiti OÜ Taali Mesila Metsamesi taruvaiguga. Kamaga šokolaadkreemi, aga ka teisi võidutooteid võib leida öko- ja talupoodidest.  Loe lisaks »

Head ja paremat maitsma Sügislaadale!

12.09.2011 18.09 toimub Vabaõhumuuseumis Eesti leiva päev ja sügislaat. Nätsi tuuliku mäel avaneb gastronoomiline maailma, kus pakutakse parimaid palu Tallinna menüüst ning Kulinaaria Instituudi kokad valmistavad põnevaid leivatoite. Lastele on avatud Loovustuba ning kaasaostuks valik maitsesuveniire. Olete oodatud kella 10.00 - 16.00!  Loe lisaks »

Veiselihaakadeemia Luige laadal 10.09

10.09.2011 Selle aasta viimases veiselihaakadeemias grillisime lihaveise parimaid palu. Mekkida sai ka Eesti viinamarju, õunamahla ja kalja. Loe lisaks »

Galerii: Bocuse d'Or Poola voor

02.09.2011 26.-27. augustil valiti Bocuse d'Or Europe 2012 Poola kandidaati. Rahvusvaheline žürii hindas kaheksa kandidaadi seast parimaks Marcin Jabłoński. 
Loe lisaks »

Taevased maitseelamused Estonian Airi lennukite pardal

01.09.2011
Alates tänasest serveeritakse Estonian Airi Premium klassi reisijatele restorani Gloria meisterkokkade koostatud pardamenüüd.  Reedel, 9. septembril toimub Tallinna-Londoni liinil Estonian Airi restoranilend, kus toidud valmistab ja menüüd presenteerib Gloria chef Dimitri Demjanov ise. Restoran Gloria poolt koostatud menüüd saab nautida kogu septembrikuu vältel.
Loe lisaks »

Toitlustusteenuste korralduse eriala ootab uusi õpilasi

15.08.2011 Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool ootab õppijaid toitlustusteenuste korralduse rakenduskõrghariduse erialale. Loe lisaks »

Ärma talus arutati Eesti toidu tuleviku üle

09.08.2011 Täna külastasid üle saja koka, taluniku, väiketootja ja töötleja, restoranipidaja, toiduohutuse ning Eesti toidu teemaga üldisemalt kokku puutuva inimese president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese kutsel Ärma talu, kus arutati Eesti toidu tuleviku üle.  Loe lisaks »

Veiselihaakadeemia Eesti Talupäevadel

26.07.2011 Liivimaa Lihaveis koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga esitlevad 30. juulil Talupäevadel tippkvaliteediga herefordi ja anguse tõugu veiseliha roogi.  Loe lisaks »

"Sööme ära!" nimetati parima kulinaaria ajaloo raamatu nominendiks

02.07.2011 Kulinaaria Instituudil on heameel teatada, et rahvusvaheline ajakiri Gourmand Magazine tõstis oma uues eriväljaandes esile Eesti kokaraamatut "Eat First!" / "Sööme ära!" (D. Demjanov, M. Kodres 2011).
Loe lisaks »

Kokaraamatute soovitused

29.06.2011 Rahvusvaheline kokaraamatute ajakiri Gourmand Magazine jagab soovitusi eri maade uute kokaraamatute osas. Loe lisaks »

Pärnus valiti parimaid kalaroogi

25.06.2011 Laupäeval tehti Pärnu jahtklubis teatavaks veefestivali “Watergate” raames toimunud kalatoitude festivali “Pärnu Lahe Kala” võitjad. Žürii valis parimaks kohviku Mahedik, rahvas aga pubi Bumerang. Loe lisaks »

Rootsi kuningliku akadeemia delegatsioon Tallinnas

12.06.2011 Eestit külastanud Rootsi kuningliku põllumajandus-metsandus akadeemia delegatsioon andis Kulinaaria Instituudi eestvedajale üle aumedali senise töö eest toidukultuuri edendamisel. Loe lisaks »

"Pärnu Lahe Kala" kutsub kalatoite nautima

11.06.2011
Suvepealinna veefestivali Watergate raames toimub 17.-26. juunini meeleolukas kalatoitude minifestival "Pärnu Lahe Kala", kus kõik pakutavad road valmivad värskest Pärnu lahest püütud kalast. 
Loe lisaks »

Menüü Tallinn 2011 esitlus

31.05.2011 Eesti Kulinaaria Instituut esitleb täna Eesti köögi ja tooraine väärtustamise ning kohaliku toidukultuuri tutvustamise eesmärgil käivitatud „Menüü Tallinn 2011“ projekti.  Loe lisaks »

Tallinna Vanalinna Päevadel pakuti hiigeltorti

28.05.2011 28. mail peale Vanalinna Päevade avaetendust  «Avatud südamega linn» pakuti linnarahvale 30 meetri pikkust torti. Tordi valmistasid Pagaripoisid OÜ, Reval Kondiiter OÜ, Eesti Kondiiter OÜ, AS Loiri Pagar, AS Pihlaka ja Restoran Gloria. Loe lisaks »

Ümarlaud: Eesti toidukultuuri kogumine ja vahendamine

10.04.2011 Eesti Rahva Muuseumi ja Tartu Ülikooli kultuuriteooria tippkeskuse koostöös korraldatava toidu-uurimise konverentsi osana toimuval ümarlaual on kavas nõu pidada toidukultuuriga tegelevate asutuste võimaluste ja ülesannete üle meie toidukultuuri jäädvustamisel ja vahendamisel.
Loe lisaks »

Veiselihaakadeemia Maamessil 14.-16. aprillil

31.03.2011 Veiselihaakadeemia köögis toimetavad Dimitri Demjanov, Ahto Kikas, Emmanuel Wille ja Roman Kljutšivski Loe lisaks »

Eesti maitsed ETVs

18.03.2011 Dimitri Demjanovi arutelu kokaraamatute, eesti ja põhjala köögi, toidukultuuri ning maitsete üle ETVs. "Toit vajab aega ja keskendumist, lihtsast asjast saame teha kompveki!". Vaata videot!
Loe lisaks »

Baltic Culinary Cup 2011

14.03.2011 Alates 2004. aastast on Eesti võitnud nüüdseks neli Baltic Culinary Star Cup Grand Prix`id. Tänavuse peaauhinna tõid koju kokad Frens ja Carmen Cateringist ning restoranist Gloria. Meeskonna ankruks oli Presidendi kantselei kokk Inga Paenurm ja kohtuniku rollis Rudolf Visnapuu. 11.-12. märtsil Peterburis toimunud võistlusel osalesid kokad viiest riigist, II koha saavutas Läti ja III Soome.
Loe lisaks »

12. märtsil toimub Eesti Toidu Suur Turupäev

04.03.2011 Turupäev  toob kokku kaupmehed erinevatest Eestimaa nurkadest, parimad kodumaised toorained, sõnakamad müüjad ning värskelt ilmunud raamatu "Sööme ära!" esitluse. 

Loe lisaks »

Omnivore toidufestival Deauville's

25.02.2011 Prantsuse Bocuse d'Or Akadeemia kutsel külastas Dimitri Demjnaov 20.-22.02 Normandia Calvadoses asuvat Deauville'i väikelinna, mis on kuulus peale oma kaunite randade, rohkete restoranide ja heade puhkusevõimaluste, ka unikaalse toidufestivali "Omnivore" poolest. 
Loe lisaks »

Põhjala kulinaarne tähelend jätkub

08.02.2011 10.-11.02 Oslos toimuvale Norra Aasta Kokk 2011 valikvõistlusele on žüriiliikmena kutsutud Eesti Bocuse d'Or Akadeemia president Dimitri Demjnaov. 
Loe lisaks »

Bocuse d'Or 2011 võitis Rasmus Kofoed Taanist

27.01.2011 Maailma esinduslikumal gastronoomia konkursil Bocuse d'Or võidutsesid taas Põhjamaad - Taani I, Rootsi II, Norra III kohal. Võitja, taanlane Rasmus Kofoed, tõi oma riigi toidukultuurile au ja tuntus juba kolmas kord, olles eelnevatel aastatel võitnud nii pronks- kui hõbemedali.  Loe lisaks »

Skandinaavia suurimal turismimessil pakutakse eesti toitu

20.01.2011 Lisaks külluslikule kultuuriprogrammile saab MATKA 2011 nautida ka eesti toitu. 20.-23. jaanuaril Helsingis toimuval turismimessil viivad Kulinaaria Tsirkust läbi Angelica Udeküll, Henry Lepist ja Dimitri Demjanov. Loe lisaks »

Eesti köögi suund on NORD!

31.12.2010
Tänases lumes liikudes võib  tagasivaatepeegli järgi vajadus puududa, kuid lennukate mõtete ja tegude teostamisel on see vahest kohustuslik. Aastalõpp on igati sobiv aeg kokkuvõtete tegemiseks ning nende meeldetuletamiseks, kellega nii mõnigi võimatuna näiv ettevõtmine reaalsuseks on saanud.  
Loe lisaks »

Eesti toit ja disain Pariisis

30.12.2010 Eesti Kulinaaria Instituudi liige ja Pädaste mõisa peakokk Peeter Pihel esineb põneval kokkade ja disainerite üritusel Pariisis "Paris des Chefs. Food & Design". Üheskoos ehtekunstnik Kadri Mälguga valmistavad nad ette esinemist teemal "Veri ei maga kunagi". Vt. programmi siit Loe lisaks »

Laud nagu kuninga juures

20.12.2010

Tõstke kapisügavustest välja nooblid serviisid ja klaasid, et pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks laud katta. Eesti restoraniilma grand old man Dimitri Demjanov näitab ette, kuidas seda kombekalt teha.

Loe lisaks »

Eesti kokad Peterburis

08.12.2010 2. detsembril toimus Peterburi hotellis Ambassador järjekordne Baltiiskie Vstretši formaadis üritus, mis teenis nii kultuuriliste, äriliste kui turismitegevuste jätkamist Tallinna ja Peterburi vahel. Konverentsi ja kultuuriprogrammi kroonis Eesti toidu buffee.
Loe lisaks »

Mis on Rektún toit?

08.12.2010

Istun puust köögi diivanil, mis on pruuni värvi ja millel asetseb vana kaltsuvaip, millel mu vanaisa pärastlõunati pikutada armastas. Minu kass, Tudor, on end minu kõrval sirgu visanud ja naudib soojust mis tuleb suure akna all asetsevast radiaatorist. Aknast paistab Kraksjönijärv.  

Loe lisaks »

Kui moodne on Eesti toit

07.12.2010

Samal ajal, mil Eesti kodudes on vanaemade retseptivihikud lastelastele silmis aina hinnaliseimad kingitused, ajavad ka restoranide tippkokad tulihingeliselt Eesti moodsat toiduasja.

Loe lisaks »

Kuumad toidutrendid 2011

05.12.2010 Rahvusvaheline Restoranide Assotsiatsioon viis läbi uuringu 1500 professionaali seas, selgitamaks välja 2011 aasta toidutrende. Alljärgnevalt saate tutvuda uuringu tulemustega.
Loe lisaks »

Loeng: Eesti maitse visuaalse identiteedi vajadusest

29.11.2010 Eesti Kunstiakadeemia Avatud Akadeemia korraldab 16.detsembril Loova koostööpäeva, kus toidu ja disaini teemal teeb ettekande Dimiti Demjanov.  Loe lisaks »

Ragnar Ómarssoni meistriklass Tallinnas

29.11.2010 Koostöös Carma grupi ja Islandi saatkonnaga toimub 13. detsembril Islandi top chef Ragnar Ómarssoni meistriklass Eesti Kulinaaria Instituudis (Müürivahe 2).
Loe lisaks »

Soome toiduajakiri tutvustab Eesti kööki

15.11.2010 Soome suurim toiduajakiri "Glorian ruoka & viini" kirjutab uues numbris Eesti köögist. Artikkel annab ülevaata meie turgudel pakutavast kohalikust toorainest ning jagab soovitusi nii kõrvitsasupi, hapukapsaste kui kohupiimakoogi valmistamise osas. Retseptide autoriteks on Dimitri Demjanov (Gloria), Juhan Heinsalu (Aed), Roman Zaštšerinski (Moon), Mihail Muhin (Nop).
Loe lisaks »

Kartuliakadeemia 2010

10.11.2010 Septembrikuus toimus Vabaõhumuuseumis Suur Leiva- ja Kartulipäev, mille raames avati esmakordselt Kartuliakadeemia, õpikoda, kus sai tutvuda ja maitsta Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade kartuliroogi, näha ja kaasa osta erinevaid Eesti kartulisorte ning küsida nõu nii kartulikasvatajatelt kui kokkadelt. 
Loe lisaks »

Konverents mahetoitlustamise arendamisest

08.11.2010 Eesti Maaülikooli Mahekeskus korraldab koostöös Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusega 18. ja 19. novembril mahetöötlemise ja -toitlustamise konverentsi ja mahetoitlustamise seminari ettevõtetele, kes on huvitatud mahetoitlustamise arendamisest.
Loe lisaks »

Islandi tippkokk Tallinnas

15.10.2010 5. novembril pakub Islandi silmapaistev kokk Ragnar Ómarsson õhtusöögi restoranis "Egoist". Menüüst ei puudu Islandi köögi pärlid nagu lammas, tursk, lobster ja Skyr. Loe lisaks »

Toiduturismi võimalikkusest

25.09.2010 Dimitri Demjanovi ettekanne 24. septembril 2010 turismikonverentsil Tallinnas Loe lisaks »

Selgusid parimad mahetooted ja -tootjad

12.09.2010 Täna Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leiva- ja kartulipäeval kuulutati aasta parimaks mahetooteks AS Saidafarmi juust “Saida valge juust” ja mahetootjaks Arvo Veidenbergi Pajumäe talu.
Loe lisaks »

„Kuldmugul 2010“ võitjaks valiti ülekaalukalt Eesti kartulisort "Ando"

12.09.2010 Täna Vabaõhumuuseumis toimunud Kartuliakadeemias said külastajad kümne kartulisordi seast välja valida oma lemmiku. Pea 500 inimest avaldasid oma arvamust ning võitjaks tuli ülekaaluka enamusega Jõgeva Sordiaretuse Instituudi aretatud sort "Ando". Loe lisaks »

Turismitööstus – majanduse vedur!?

10.09.2010 27. septembril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist turismipäeva. Selle puhul korraldatake 24. septembril Tallinnas rahvusvahelise turismikonverentsi "

Turismitööstus – majanduse vedur!?"

Loe lisaks »

Rõuge seenepäevad peibutavad seenegurmaane

07.09.2010 6.-12. septembrini Võrumaal Rõuges toimuvatel seenepäevadel leiavad aset seenematkad, seenenäitus, seenehoidiste konkurss, Jaanus Nõgisto ja Jaak Tuksami kontsert ning pärlina meisterkokk Dimitri Demjanovi Seenepada.
Loe lisaks »

Kartuliakadeemia 12. septembril Vabaõhumuuseumis

12.08.2010 12. septembril toimub Vabaõhumuuseumis Suur Leiva- ja Kartulipäev, mille raames avatakse esmakordselt Kartuliakadeemia, õpikoda, kus saab tutvuda ja maitsta Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade kartuliroogi, näha ja kaasa osta erinevaid Eesti kartulisorte ning küsida nõu nii kartulikasvatajatelt kui kokkadelt. Loe lisaks »

Alanud on parima mahetoote konkurss

01.08.2010

Sel aastal toimub esimest korda konkurss „Parim mahetoode 2010“, kuhu on oma toodetega oodatud Eesti mahetöötlejad.

Loe lisaks »

Hapukurgifestival Pärnumaal

26.07.2010 20. augustil toimub Pärnumaal, Tahkuranna vallas Hapukurgifestival. Romantilise Rannatee suursündmus Hapukurgifestival ja rannarahva tegemisi kajastavad sõnad käsitöö, kala ja kurk ehk lühidalt KKK.   Loe lisaks »

Kulinaariatsirkus Helsingis

11.06.2010 13. juunil toob Tallinn Senati väljakule lugusid mitmes laadis. Kavas on kultuuripealinna koori ja ülipopulaarse trummiorkestri Trumm-It esinemine, kohale tulevad nukuteatrifestivali Tallinn Treff kuni neljameetrised nukud, eesti popsensatsioonid Iiris ja Malcolm Lincoln ning tsirkuseartistid ja kulinaariatsirkus.
Loe lisaks »

Eesti maitsed Genfis 2010

09.05.2010 28.mail toimub restoranis Gloria kokandusvõistluse Bocuse d'Or Eesti kandidaadi Dmitri Roozi võistlusroogade presentatsioon. 5-käigulisele õhtusöögile on piiratud arv pääsmeid müügil kuni 24. maini. Täpsem info siin Loe lisaks »

Uue Põhjala köögi edulugu

04.05.2010

Uue Põhjala Toidu Manifest on hea lugemine ka eesti kokkadele, kes on aastataid töötanud Eesti köögi uute maitse ja traditsioonide loomiselSisuliselt on tehtud sama tööd, mida Manifest kuulutab. Claus Mayeri toitumisfilosoofia, aga ka hiilgav sõnavõtt konverntsil Food For Future Tallinnas, on kinnistanud veendumust, et parimad palad tulevad meie oma loodusestÄsja Euroopa parimaks restoraniks nimetatud NOMA on selge märk Põhjala Uue köögi edust. 

Loe lisaks »

Maailma parimad restoranid taas selgunud

27.04.2010 Maailma parimate restoranide paremusjärjestus on selgunud. The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2010 esikohal seisab Taani restoran NOMA, kelle üks omanikest Claus Meyer väisas hiljuti ka Eestit ning esines konverentsil Food for Future. 
Loe lisaks »

Brüsselis pakutakse Eesti toitu

23.03.2010 Eesti Konverentsibüroo korraldab koos Eesti turismiettevõtetega 25. märtsil Brüsselis ürituse, mille eesmärk on tutvustada belglastele konverentside-, motivatsioonireiside- ja ürituste korraldamise võimalusi Eestis.  Loe lisaks »

Konverents “Ühiskond ja põllumajandusteadus”

19.03.2010 Eesti Maaviljeluse Instituut koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu Esindusega Eestis korraldab 24. ja 25. märtsil põllumajanduskonverentsi, kus muuhulgas tuleb jutuks projekt "Uus Põhjala toit".  Loe lisaks »

Põhjamaise toiduilma majakas

09.03.2010

Claus Meyeri ülesanne uue Põhjamaade toidukontseptsiooni loojana on olla, nagu tai se ütleb, majakas kokkadele ja teistele toidutööstuses ametis olevatele inimestele ning poliitikutele – et näidata teed lihtsa ja hea, selgelt äratuntava kodumaise toidu juurde. 

Loe lisaks »

Bocuse d’Or Europe 2010 Šveitsi kandidaat valitud

02.03.2010

1. märtsil Bernis toimunud Bocuse d’Or Šveitsi valikvõistlusel osutus parimaks kokaks Franck Giovannini, 3 Michelini tärni restoranist Hôtel de Ville. Kuuest kandidaadist tegi parima valiku 28-liikmeline žürii, kellest 24 maitsežürii ja 4 köögižürii koosseisus. Võistluspäeva kroonis härra Paul Bocuse’i enda kohalolek. Eestist olid külalistena sündmusel Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov ja kandidaat Dmitri Rooz.

Loe lisaks »

Peterburi peakokad pakuvad borši ja pitsi viina

25.02.2010

Eelmisel sügisel sõitsid Eesti parimad peakokad Peterburi, et seal Eesti toitu tutvustada. Eesti maitsed võeti suurlinnas hästi vastu ja nüüd on aeg pakkuda Vene köögi ehedust meie mail. Kümnekonna Peterburi restorani kokad on ettevalmistanud menüüd, kust ei puudu kalamari ega borš. Vene menüüd pakuvad alates 5. märtsist paari nädala jooksul järgmised restoranid:

Loe lisaks »

Taani toidukultuuri edendaja kiidab Eesti toitu

20.02.2010 Minu külaskäik Tallinnasse jaanuaris 2010 oli minu esimene reis Baltikumi. Mul oli juba ette tunne, et sellest tuleb positiivne üllatus, kuid ma ei uskunud, et üllatus nii suur saab olema. Reisi eesmärgiks oli Bocuse d´Or kvalifikatsioonivõistlus, kuhu olin kutsutud kohtunikuks. Loe lisaks »

Meistriklass Albus: "Toit, mis jutustab oma lugu"

19.02.2010 Albu valla eestvedamisel saab teoks 7. märtsil kell 15.00 Järvamaal erakordne ettevõtmine. Valgehobusemäe keskuses annavad meistriklassi Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov ja akadeemik Angelica Udeküll.
Loe lisaks »

"Food for Future" osaleb konkursil

18.02.2010

"Food for Future" konverents osaleb “Suhtekorraduse Auhind 2010” konkursil. Kolmanda sektori kategoorias võtavad konkursist osa järgmised projektid: Muuseumiöö; Märka argumenti; Koos on kergem; Eesti Spa Liidu kampaania. Vaata lisa Eesti Suhtekorraldajate Liidu leheküljelt

Loe lisaks »

Loov Eesti portaal: Toiduga ei mängita!?

17.02.2010 Kes meist ei mäletaks sellist lapsepõlve lauakommete raudvarasse kuuluvat keelureeglit. Ja õige ta ju on ka. Vähemalt toiduga hooletult, pahatahtlikult ümberkäimise mõttes. Huvitav, kuidas on sellesse (ilmselt juba Rotterdami Erasmuse aegadest pärit) põhireeglisse suhtumine mõjutanud mõnd elu- või loomevaldkonda, näiteks gastronoomiat? 
Loe lisaks »

Tartu ja Tallinna kokad käisid õppimas Islandi parimates köökides

15.02.2010 Veebruarikuu esimesel nädalal viibisid kaheksa Tartu ja Tallinna kokka õppereisil Islandil, kus külastati parimaid toitlustusasutusi, töötati kohalike restoranide köökides ning vahetati kogemusi sealsete tippkokkadega. Loe lisaks »

Kulinaaria Instituudi akadeemiku Ants Uustalu rubriik ajakirjas "Üks"

26.01.2010

Hoolimata vanusest, seksuaalelust ja tervislikust seisundist, on head söömisharjumused igapäevaelus hädavajalikud. Minul kui suurel toidukultuuri austajal on soov parandada ja arendada toidukultuuri terviklikult. Alustame sellest, et – ära istu söögilauda üksinda!

Toit on suurim jõud, mis meid ühendab, seda eirates oleme üksikud hundid. 

Loe lisaks »

Evelin Ilves andis ühistule Eesti Mahe üle Tuleviku Toidu Tegija auhinna

15.01.2010 Evelin Ilves andis täna Eesti Kulinaaria Instituudi nimel ühistule Eesti Mahe ja selle tegevdirektorile Jaan Nõmmikule üle esimese Tuleviku Toidu Tegija auhinna. Ühistu Eesti Mahe pälvis auhinna oma töö eest eheda eesti toidu traditsioonide jätkajana. Loe lisaks »

Bocuse d’Or Eesti 2010 võitja valitud!

14.01.2010 14.01.2010 toimus KUMU kunstimuuseumi auditooriumis Eesti Kulinaaria Instituudi poolt korraldatud I rahvusvaheline Eesti köögi arendamisele pühendatud Food For Future / Tulevikutoidu konverents ning Bocuse d’Or Eesti akadeemia eestvedamisel kokkade olümpiaks tituleeritud Bocuse d’Or 2010 Eesti kandidaadi väljaselgitamine. 
Loe lisaks »

Bocuse d’Or Eesti kandidaatide fotod

09.12.2009

Esimesena asub 14. jaanuari finaalis võistlusroogi valmistama Dmitri Rooz (Beer House), teisena Tõnis Siigur (restoran Stenhus) ja kolmandana Rene Uusmees (restoran MEKK). Kokkadel tuleb valmistada üks kalaroog ja üks liharoog ning serveerida neid suurtel kandikutel. Rahvusvaheline žürii valib parima, kes esindab Eestit juba 2010 suvel Šveitsis, Bocuse d’Or Euroopa voorus.

Loe lisaks »

November - räimekuu

15.11.2009 Paljud Eesti restoranid pakuvad novembris räime-menüüsid.  Loe lisaks »

Võrumaal toidu seminar "UMA MEKK"

11.11.2009 UMA MEKK on Võru Maavalitsuse, Võrumaa Partnerluskogu ja Võrumaa ettevõtjate ühiselt välja töötatud projekt, mille eesmärgiks on koondada väiketoidukäitlejaid ning luua neile kogemuste, teadmiste ja kontaktide vahetamise keskkond. Seminaril esinevad teiste seas ka Eesti Kulinaaria Instituudist Ants Uustalu ja Dimitri Demjanov.
Loe lisaks »

Esimene rahvusvaheline toidukonverents Eestis

26.10.2009

2010. aasta jaanuaris leiab taas aset Eesti kulinaariamaailma tippsündmus, kokandusvõistluse Bocuse d’Or Estonia Selection valikvoor, kus selgitatakse välja parim kokk, kes juba tuleval suvel esindab Eestit Bocuse dOr Europe’I kvalifikatsioonivõistlustel Šveitsis.

Loe lisaks »

Selgusid Bocuse d’Or 2011 kokandusvõistluse Eesti eelvooru finalistid

28.09.2009

Maailma kokanduskunsti tippvõistlusel Bocuse d’Or’il Eestit esindav kokk selgitatakse välja Dmitri Roozi (Korsaar ja Beer House), Tõnis Siiguri (Stenhus) ning Rene Uusmehe (MEKK) vahelises avalikus tuleproovis 14. jaanuaril 2010, teatas Bocuse d’Or Eesti Akadeemia president Dimitri Demjanov.

Loe lisaks »

Parimad Eesti restoranid kolivad Peterburgi

22.09.2009 Oktoobri keskpaigast novembri keskpaigani saab Peterburis süüa mitmesugust Eesti toitu, ilma, et peaks linnast lahkuma. 
Loe lisaks »

Konverents “Jätkusuutlik piimandus – müüt või tegelikkus“

09.09.2009 2.10.2009. korraldab Eesti Piimaliit rahvusvahelise konverentsi “Jätkusuutlik piimandus müüt või tegelikkus”, kus esineb sõnavõtuga ka Dimitri Demjanov
Loe lisaks »

XII Klienditeenindajate arendusseminar

02.09.2009 30.09.2009 korraldavad Tallinna Konverentsid ja Klienditeeninduskeskus XII Klienditeenindajate arendusseminari, mille läbivaks pealkirjaks on "Kvaliteetteenindus - tee eduka müügini!"
Loe lisaks »

Eesti Kulinaaria Instituudi kokad ETV ekraanil

24.08.2009 24. augustil uut hooaega alustanud ETV hommikuprogrammis Terevisioon annavad õpetlikke nõuandeid ka Kulinaaria Instituudi kokad  Loe lisaks »

Maaema kevadlaat 2009

25.04.2009 Käesoleval nädalavahetusel 25.-25. aprill toimub Tallinnas Skoone bastioni pargis 20. Maaema Kevadmess, loodustoodete laat ja Eluterve Keskkonna Konverents, kus räägitakse nii ufodest kui Eesti toidust.
Loe lisaks »

Helsingi restoranid Tallinnas 7. märtsini

26.02.2009 Möödunud aasta novembris läksid kuus Tallinna paremate hulka kuuluvat restorani Helsingisse ning pakkusid seal nädala aja jooksul oma menüüsid. Täna algab Helsingi restoranide vastuvisiit. Oma oskusi tuleb demonstreerima kümme Helsingi tipp-söögi- ja joogikohta. Soome maitseid saab nautida kuni 7. märtsini. Väikese spikri abimeheks otsustamisel, mida võtta, mida jätta, koostas Aivar Hanson.
Loe lisaks »

Bocuse d`Or finaal Lyonis

01.02.2009 Prantsusmaal lõppenud maailma kokakunsti olümpiaks peetaval võistlusel Bocuse d’Or 2009 sai esimest korda osalenud Eesti 812 punktiga 15. koha, jäädes ühe punktiga maha samuti esma- kordselt võistlusele pääsenud Tšehhist ning edestades kaheksa punktiga 16ndaks tulnud Luksemburgi. 
Loe lisaks »

Talsingi kokakunst

14.11.2008 Eelmisel nädalal esitlesid meie tippkokad Helsingis Eesti saatkonnas menüüsid, mida on võimalik naabermaa pealinna parimates restoranides nädala jagu nautida. Jõudu on juurde saamas kahe linna kokkade vaheline koostöö uute Põhjala maitsete tutvustamisel nii siin- kui sealpool lahte.  Loe lisaks »

Uus Põhjala toit – trump globaliseeruvas maailmas

10.11.2008 Põhjamaade valitsuste ühiselt käivitatud toiduprogrammi ideed ja eesmärke tutvustab Eneli Mikko.
Loe lisaks »
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »