Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: albumi Eesti à la carte esitlus

15.01.2012
Eesti Kulinaaria Instituut esitles läinud nädalal uut albumit “Eesti à la carte”, mis pakub ligi 100 kodumaise tooraine kasutamise võimalust enam kui 30 peakokalt. 
“Albumiga tahame juhtida nii eestlaste kui ka meie külaliste tähelepanu Põhjala köögi võludele, tutvustada meie nelja selgelt eristuvat aastaaega ja pakkuda parimat, mis leidub meie põldudel, metsades ja vetes,” tutvustas raamatut selle idee autor Dimitri Demjanov.

Album „Eesti à la carte” sündis soovist talletada kaante vahele hoolikalt välja valitud eestimaised maitsed ja innustada ikka ja jälle avastama kohaliku köögi eripära. “Nii raamat kui Kulinaaria Instituudi läbiviidud uuring kokkade tooraineeelistusest viitavad sellele, et meie kokad kasutavad üha enam kohalikke toorained ja püüavad leida uusi tõlgendusviide traditsioonilistele retseptidele,” lisas Demjanov.

Puhta, värske, piirkondliku toidu tarbimise ja tootmise ning toiduturismi hoogustumiseks kutsus Dimitri Demjanov kõiki toiduga tegelevaid ettevõtteid, ühinguid ja eeskätt kokki, avaldama toetust Põhjala köögi manifestile ja võtma selle põhimõtted eeskujuks ka oma igapäevases töös.

Album on müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning raamatus osalevates restoranides. Soodushinnaga võimalus tellida ka EKI kaudu: info@kulinaaria.ee.

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »