Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Atla mõisa laat ja 22 teistmoodi leiba

06.06.2012
Leib on kolm korda hea - siis kui teda on, kui ta on värske ja siis kui nädala möödudes veel maitset ei kaota ja süüa kõlbab. Eesti Kulinaaria Instituut ja 22 leivaküpsetajat jõudsid Atla mõisas järeldusele, et lisaks jätku leivale, jätkub ka loovust je see pole kuhugi kadunud -  kui tuleb mõõtu võtta, kelle leib näeb ilusam välja maitseb häää ja hinnalt sobilik.
See kõik oli Atla Mõisa pühapäevalaadl koos. Seekord väärisid rahva ja žürii äramärkimist 12-aastase leivaküpsetaja leivapätsikesed ja kokakoolis käiva noorpagari šokoladileib.Võitis aga kogemus ja parimaks osutusid Atla mõisa perenaise küüslauguleib, mis oli küpsetatud unikaalses Atla mõisa köögi ahjus ning Mahtra muuseumi juhataja traditsioonilene leib, mis pälvisid ka Eesti Kulinaaria Instituudi tunnustuse. Laat nagu muistse koduõlu, hää juust, kelmikas Raimu Aas ja lustakas tants trotsisid päikselist kuid tuulist juuni pühapäeva.
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »