Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: Bocuse d'Or Poola voor

02.09.2011
26.-27. augustil valiti Bocuse d'Or Europe 2012 Poola kandidaati. Rahvusvaheline žürii hindas kaheksa kandidaadi seast parimaks Marcin Jabłoński. 
Poola kunagises pealinnas Lódź'is toimunud Bocuse d' Or Poola kandidaadi valimistel osutus võitjaks rahvusvahelise kogemusega, vabakutseline kokk Marcin Jabłoński. Osalejete seas oli ka üks kokandusega perekondlikult seotud, modellimõõtu õrnema soo esndja Liliana Filipiak, kes võitles end konkursil kolmandaks. Toorainena kasutati Poolas kasvatatud tuura ja küülikut, mille töötlemine osutus tõeliseks väljakutseks ka väga kogenud kokkadele.

Bocuse d'Or Poola voor toimus Targi Łódzkichi messikeskuses, kus olid väljas ka paarikümne toetaja stendid. Võistlust tervitas Poola kaubanduskoja esimees ja Lódź'i linnapea. 

Professionaalse žürii esimeheks valiti Dimitri Demjanov, Bocuse d'Or Eesti president.Žüriisse kuulusid Taani, Saksa, Itaalia ja Kreeka kokandusorganisatsioonide presidendid. Eraldi hindamiskomisjoni moodustasid Poola arvamusliidrid, kelle ülesandeks oli hinnata töödes Poola köögi mõjutusi. Demjanovi hinnangul oli Poola teinud pika ja kiire sammu kokkade motivatsiooni ja Poola gastronoomia taseme tõstmiseks, eriti peale Genfis 2010. aastal toimunud võistlusi, kus Poola edestas Eestit vaid kahe kohaga. Lisainfo

Järgmine Bocuse d'Or rahvuslik eelvoor toimub Luksemburgis 7. oktoobril, kus žüritöös osaleb Eestist Dimitri Demjanov. 


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »