Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Eesti toidukultuuri raamat Ida-Euroopa tippude seas

13.01.2012
Eesti toidukultuuri tutvustav raamat "Sööme ära!"/"Eat First!" (autorid Dimitri Demjanov, Mari Kodres; kirjastus Menu) valiti tunnustatud toiduraamatute ajakirja Gourmand Magazine'i iga-aastasel kokaraamatute võistlusel parimate sekka Ida-Euroopa kulinaarse ajaloo kategoorias. Lisaks Eestile on esindatud veel Tšehhi, Slovakkia ja Poola. 

Maailma ühe mainekama toiduraamatute konkursi Gourmand World Cookbook kõigi kategooriate üldvõitjate auhinnad antakse välja 2012. aasta 6. märtsil vahetult enne Pariisi Kokaraamatute messi algust. Kokku astuvad tänavu võistlustulle 162 riiki, finaali pääses 283 teost 71 erinevast riigist.

"Maailmas ilmub igal aastal umbes 25 000 kokaraamatut ning sellises kirjus ja ülitiheda konkurentsiga seltskonnas tähelepanu pälvida on Eestile suur au," lausus raamatu üks autoritest, Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ning kodumaise kokakunsti veendunud eestkõneleja Dimitri Demjanov. "Tunnustus näitab, et Uuele Põhjala köögile võetud suund on ennast õigustanud ja Eesti köök endale kindla koha sisse seadnud. Meie toidu ja kultuuri vastu tuntakse huvi, see on hea näide rahvadiplomaatia suurepärasest toimimisest," lisas ta. 

"Eat First!" (e.k. "Sööme ära!") annab ülevaate eesti köögist, söögist ja sööjatest ning võtab kokku Eesti maitse aegade hämarusest lennukate tulevikunägemusteni, regilaulust popkultuurini, kodulaua tagant tipprestoranideni. Raamat on leitav kõigist suurematest raamatupoodidest ning seda ehib Gourmand Magazine'i ametlik võidukleebis. 

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »