Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: Alt-Lauri talu kapsapäev

03.10.2011
Laupäeval, 1. oktoobril toimus Võrumaal Rõuge vallas asuvas Alt-Lauri mahetalus kapsapäev.

Alt-Lauri talu perenaise Kaja Keskküla hinnangul on juba teist aastat toimuv sügisene kapsapäev heaks võimaluseks jagada kapsakasvatuse ja -turustamise kogemusi. „See on koht, kus ka ettevõtjad saavad üksteiselt õppida, samuti toimub siin võrgustikupõhise koostöö ja rist-turunduse treening,” ütles ta.

Päev algas kell 11 kapsalõikamisega talu põllul. Päeva jooksul toimus ka kapsaste maitsmistest, hapukapsa tegemise õpituba, kapsalõuna ja jututuba, kus arutati, kuidas kapsast säilitada, koristada, kasvatada. Keraamik Maarja Vilsari juhendamisel meisterdati kapsast erinevaid esemeid.

Õhtu lõppes Mooska suitsusaunas, kus saunamõnude kõrval katsetati kapsamähise kui rahvameditsiinis tuntud põletikualandaja tegemist.

Kapsapäev on üks tänavustest Võrumaa kohalikku ja mahetoitu esitleva „Uma meki” sarja ettevõtmistest.

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »