Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: leivapäev ja Tallinna menüü esitlus

18.09.2011
Täna Vabaõhumuuseumis toimunud Leivapäeval jagasid nõuandeid ja retsepte Eesti toidukultuuri tipptegijad. Maitsta sai uuenduslikke leivatoite, mahetooteid ning kultuuriaasta raames väljatöötatud Tallinna menüüd.

Nätsi tuuliku mäel avanes gastronoomiline maailm, kus külastajate silme all valmistati üle 45 erineva Eesti toorainest inspireeritud roa. Lisaks traditsioonilisematele sealiha- ja räimeroogadele, pakkusid kokad hulganisti üllatusi. Näiteks serveeris Laulasmaa Spa restorani peakokk Angelica Udeküll räimetrühvleid, Nadežda Kaarma kohvikust Komeet leivašarlotti ning chef Ants Uustalu leivakuule.

“See oli suurepärane võimalus tulla maitsma Eesti meisterkokkade loomingut,“ märgib Eesti Kulinaaria Instituudi eestvedaja Dimitri Demjanov. “Vabaõhumuuseum on just see keskkond, kus ajalooline miljöö ja tänapäevased maitsekombinatsioonid loovad omamoodi täiusliku terviku.”

Tallinna restoranidest olid oma väliköögid külastajatele avanud Bonaparte, Egoist, Kaerajaan, Maikrahv, Lucca, Gianni, Voh Krahli Aed, Laulasmaa, Komeet, Swiss Cafe ja Baltasar. Kohal olid kokad ka Tartu Wernerist ja Truffest. 

Lisaks kokkadele pakkusid Tallinna menüü telgis maitseelamusi ka Eesti väiketootjad. “On heameel tõdeda, et meie väiketootjatel ja maaelu arendajatel jagub indu tegeleda kohaliku toidukultuuriga,” ütleb Demjanov. “Laadal sai maitsta näiteks Mooska traditsioonilist suitsusauna sinki, Sibulatee Kogukonnaköögi vutiliha ja Poodiumi käsitööleiba.”

Vaata retsepte!

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »