Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: räimefestival meelitas kalasõbrad Lao sadamasse

21.05.2012
Kuigi kvoodi lõppemise tõttu lõppes räimepüük Pärnumaal juba üleeile, kogunes täna Tõstamaa valla Lao sadamas toimunud teisele “RäimeWestile” üle tuhande huvilise, kes tutvusid rannakalurite tegemistega ja maiustasid kalatoitudega.

Kokandusguru Dimitri Demjanov ja kulinaaria instituut õpetasid räimele põnevate kasutusnippide leidmise võimalusi. Näiteks, kuidas teha sinepi- või tsitruseräime.

Töötubades näidati soovijatele, kuidas puhastada ja fileerida kala, soolata ja suitsutada räime ning kuidas kududa kalavõrku.

Merebioloog Jüri Tenson ja ihtüoloog tutvustasid huvilistele rannikumere floorat-faunat ja siinse räimepopulatsiooni arenguid.

Merel sai sõita Kihnu mereseltsi kirkkovenega, Varbla muuseumi näitusele olid välja pandud vanaaegsed kalapüügivahendid. Oma oskusi ja tehnikat demostreerisid vabatahtlikud merepäästjad.

Huvitavaid maitseelamusi pakkus räimetoitude konkurss, mille võitja selgus õhtul. "RäimeWest" toimus Liivi Lahe kalanduskogu, Euroopa Liidu kalandusfondi ja Tõstamaa valla toetusel.

Tekst: Pärnu Postimees

Fotod: Eesti Kulinaaria Instituut

Vt. ka ETV saatelõiku


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »