Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Tartu ja Tallinna kokad käisid õppimas Islandi parimates köökides

15.02.2010
Veebruarikuu esimesel nädalal viibisid kaheksa Tartu ja Tallinna kokka õppereisil Islandil, kus külastati parimaid toitlustusasutusi, töötati kohalike restoranide köökides ning vahetati kogemusi sealsete tippkokkadega.

"Islandi toidukohti iseloomustab väga kõrge teeninduskultuur, oskus muuta kohalik tooraine maailmaklassi tasemel kulinaariaelamuseks ning seeläbi olla samavõrd oluliseks turismimagnetiks kui seda on Islandi omanäoline loodus. Hetkel on ka näiteks Maailma Peakokkade Assotsiatsiooni presidendiks Islandiks pärit tippkokk," rääkis õppereisi korraldanud Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialist Kaili Ojamets.

Õppereisil osalesid Tartust Cafe Truffe, Wilde pubi, restoran Volga ja Werner cafe-lounge kokad, Tallinnast restoran-pubi Šoti Klubi, Chicago baar-restorani ja Eesti Kulinaaria Instituudi kokad. Iga Eesti kokk praktiseeris vähemalt kolmes erinevas Islandi restoranis. Kokku oli ettevõtmisse kaasatud 10 erinevat Islandi kööki.

Cafe Truffe peakoka Joel Ostrati sõnul saab palju Islandil nähtut ja kogetut kohe oma igapäevatöös kasutusele võtta ja nii oma külastajaile taas huvitavamaid toiduelamusi pakkuda.

"Põhjamaade toidukultuuriga tutvuda ning sealsete parimate kokkadega koostööd teha on meil kavas edaspidigi. Käesoleva aasta novembris osaleb Tartu sõpruslinnade rahvusköökide päevadel ka üks Islandilt pärit peakokk ," lisas Ojamets.

Tartu Linnavalitsuse partneriteks projektis olid Eesti Kulinaaria Instituut ja Islandi Peakokkade Assotsiatsioon. Projekti rahastati Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetusprogrammist.

Allikas Tartu Linnavalitsus

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »