Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Kartuliakadeemia 12. septembril Vabaõhumuuseumis

12.08.2010
12. septembril toimub Vabaõhumuuseumis Suur Leiva- ja Kartulipäev, mille raames avatakse esmakordselt Kartuliakadeemia, õpikoda, kus saab tutvuda ja maitsta Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade kartuliroogi, näha ja kaasa osta erinevaid Eesti kartulisorte ning küsida nõu nii kartulikasvatajatelt kui kokkadelt.

Nätsi tuuliku platsil asuvas Kartuliakadeemias saab näha ja maitsta erinevat sorti Eesti kartulit, kohtuda kartulikasvatajatega ning proovida, mida maitsvat Eesti Kulinaaria Instituudi kokad neist kartulisortidest valmistavad. Kartuliretsepte jagavad Angelica Udeküll, Inga Paenurm, Ants Uustalu ja Rene Uusmees. Nõu annavad kartulikasvatuse spetsialistid. Akadeemia tegevust koordineerib Dimitri Demjanov.

Võimalus on kaasa osta head kodumaist kartulit ja sõlmida kokkuleppeid talvekartuli varumiseks. Lapsed saavad meelt lahutada põnevas kartuliteemalises Loovustoas. 

Toimub ka parima kartulisordi valimine. Tule, maitse ja anna oma hinnang! Valikus 20 Eesti kartulisorti, nagu Arcona, Flavia, Princess, Secura, Satina jt.


Kartuliakadeemia esitlused:
11.40 Dimitri Demjanov - Kartulipäeva avamine ja osalejate tutvustus
12.00 Mati Koppel - Olulisemad kartulihaigused ja kahjustajad
13.00 Ellen Pärn - Kartuli ajalugu
14.00 Luule Tartlan - Kartuli kvaliteet ja säilitamine
15.00 Aide Tsahkna - Kartulisordid ja nende omadused


Suure Leiva- ja Kartulipäeva ajakava leiate siit!

Kartuliakadeemia koostööpartnerid:

Põllumajandusministeerium

Eesti Põllumajandus-Kabunduskoda

TÜ Talukartul 

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »