Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Alanud on parima mahetoote konkurss

01.08.2010

Sel aastal toimub esimest korda konkurss „Parim mahetoode 2010“, kuhu on oma toodetega oodatud Eesti mahetöötlejad.

Eestis valmistavad mahetooteid enamasti väikeettevõtted. On talusid, kus oma põllumajandustoodangule töötlemisega väärtust lisatakse, on ka selliseid ettevõtteid, kes kogu toorme kas kohalikelt mahetootjatelt või välismaalt sisse ostavad. "Aastatega on kohalike töödeldud mahetoodete valik laienenud ja tänavu on neid juba piisavalt, et korraldada parima mahetoote konkurss," ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest.


Et mahetoidugi juures on esmatähtis selle hea maitse ja kõrge kvaliteet, siis tehakse parima toote väljaselgitamisel koostööd Dimitri Demjanovi ja teiste toiduala tippekspertidega Eesti Kulinaaria Instituudist. Iga mahetöötleja saab esitada kuni kolm toodet. Mahetoodete konkursile esitamise tähtaeg on 16. august.

Võitjad kuulutatakse välja 12. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi suurel Leivapäeval, mille raames toimub ka mahetoodete laat ja seminar ning valitakse publiku lemmik mahetoode.

Konkursi korraldab Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Info:

Airi Vetemaa

Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus

www.maheklubi.ee

mahepm@gmail.com

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »