Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Eesti kokad Helsingi Matka messil

22.01.2012
19.-22. jaanuaril toimus Soomes Põhjamaade suurim turismimess MATKA, millest Eesti võttis osa juba 21. aastat järjest. Messil ssalesid ka Eesti Kulinaaria Instituudi kokad.
Ohtra turismiinfole lisaks sai publikupäevadel Eesti messiboksis proovida tõelisi Eesti maitseid, mida pakkusid Eesti Kulinaariainstituudi „akadeemikud", kokad Angelica Udeküll ja Henry Lepist. Nad õpetasid maitsvaid roogi valmistama ning jagasid messikülastajatele retsepte. Reedel intervjueeris kokki Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov. "Kokkade etteasteid täiendasid Birgitta Festivali esinejad, nii et hõrgutised valmisid otse külaliste silme all väärikate ooperihelide saatel. Laupäeval tutvustas messiboksis Eesti tänavusi kultuurisündmusi maestro Eri Klas," tutvusas EAS turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Põhjamaade suurimal turismimessil MATKA2012 osales 1074 eksponenti 70-lt maalt. Turismimessi külastas nelja päeva jooksul kokku 71 098 reisihuvilist seal hulgas 1100 ajakirjanikku ja 16 762 turismiala professionaali.
 
Allikas. EAS
Fotod: Eesti Kulinaaria Instituut
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »