Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Omnivore toidufestival Deauville's

25.02.2011
Prantsuse Bocuse d'Or Akadeemia kutsel külastas Dimitri Demjnaov 20.-22.02 Normandia Calvadoses asuvat Deauville'i väikelinna, mis on kuulus peale oma kaunite randade, rohkete restoranide ja heade puhkusevõimaluste, ka unikaalse toidufestivali "Omnivore" poolest. 
Seekordse festivali peaesinjaks kujunes kolmekordne Bocuse d' Or laureaat taanlane Rasmus Kofoed. "Omnivore" ehk "Kõigesööjad" on lava uute ja julgete kokkade päralt. Kammerlik ja hästi korraldatud talentide kohtumine on igal aastal toonud kokku tuhatkond gastronoomi üle maailma. Seekord jäid kõlama vanad lihtsad tõed rikastatuna uute tehnoloogiate ja tehnikatega. Kasutati meilegi tuttavad tooraineid: astelpaju, kartul, peet, männiokkad jt. Uue trendina tuli  MIMOZA, mida kasutasid mitmed kokad nii leotisena kui värskena. 

Järgmistel aastatel avaneb ka Eestil võimalus oma kööki "Omnivorel" tutvustada.  


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »