Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Pärnus valiti parimaid kalaroogi

25.06.2011
Laupäeval tehti Pärnu jahtklubis teatavaks veefestivali “Watergate” raames toimunud kalatoitude festivali “Pärnu Lahe Kala” võitjad. Žürii valis parimaks kohviku Mahedik, rahvas aga pubi Bumerang.

Žürii liikmed Dimitri Demjanov, Vladislav Koržets, Tõnis Mägi ja Ivo Linna hindasid ennekõike seda, kuidas söögikoha kalaroog üldkontseptsiooniga kokku sobib. Samuti pöörati rõhku hinna ja kvaliteedi suhtele.

“Kui restoranis osatakse valmistada kalaroogi, on seal ka kõik muud road tasemel,” märkis žürii esimees Demjanov. “Võin öelda, et lahkume Pärnust väga hea värske kala maitsega suus.”

Demjanovi kinnitusel oli rebimine tipus väga tihe ja Mahedik osutus žürii lemmikuks üsna napilt. “Mahedikus on loodud tervik,” kommenteeris Demjanov võitjarooga. “Neil oli väga hästi blanšeeritud kiisk, väga hea püree, lisand ja kaste. Kõik proportsioonid olid õiged ja kala oli ka õigesti soolatud, mis on kala puhul väga oluline. Soola lisatakse kalale ju balansi, mitte maitse pärast.”

Žürii esimees märkis, et Bumerangi kalaroog oli žürii jaoks liiga lihtne, kuid publik valis roa oma lemmikuks ja rahva hääl on ju jumala hääl. “Bumerangil oli korralik pubiroog, mis ei tekitanud aga samas mingit elevust,” lisas Demjanov.

Räime propgeerijana tuntud Demjanov kiitis “Watergate’i” korraldajaid kalatoitude festivali idee eest. “Eestist on räägitud väga palju kui mereäärsest riigist, ometi ei ole meil piisavas koguses värsket kala saada,” teadis mees. “Eestil on oma väike kala räim, mida mujal maailmas ei tunta. Peaksime leidma räimele õige rakenduse ja seda paremini turustama. See on see, mis tooks Eestisse ka turiste juurde.”

Allikas: Pärnu Postimees

Vaata lisa!

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »