Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


"Sööme ära!" nimetati parima kulinaaria ajaloo raamatu nominendiks

02.07.2011
Kulinaaria Instituudil on heameel teatada, et rahvusvaheline ajakiri Gourmand Magazine tõstis oma uues eriväljaandes esile Eesti kokaraamatut "Eat First!" / "Sööme ära!" (D. Demjanov, M. Kodres 2011).
Väljaanne jagab soovitusi 75 riigi toidu- ja veinialase kirjanduse osas, eesmärgiga aidata nii huvilistel, professionaalidel kui turistidel tutvuda eri maade toidukultuuri ja -traditsioonidega. Soovitused kuluvad marjaks ära just suviste puhkusereiside planeerijatele. Nimekirjast leiab nii Prantsuse tippkokk Alain Ducasse´i verivärske raamatu "J'aime Paris" kui ka näiteks Iisraeli toitude retseptikogumiku ja Filipiinide kokteiliteatmiku.

"Sööme ära!" on koostatud suure sooviga peegeldada eestlaste toitumistavasid ja maitseid selliselt, et need oleksid eristavateks tunnusteks, mis aitavad muul maailmal paremini mõista meie väärtushinnanguid, traditsioone ja köögikunsti tulevikunägemusi. See on katse peegeldada pidevalt arenevat Uut Eesti Kööki – nii kohalikku maamehelikku toiduvalmistamist kui ka maailma trendidest mõjutatud glamuurset kokakunsti.

Autoritele on suureks auks nii rahvusvaheline esiletõstmine kui ka tunnustus nimetada "Sööme ära!" ülemaailmse kokaraamatute konkursi parima kulinaaria ajaloo raamatu nomidendiks.

Raamatu kujundus: Dan Mikkin
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »