Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Taevased maitseelamused Estonian Airi lennukite pardal

01.09.2011
Alates tänasest serveeritakse Estonian Airi Premium klassi reisijatele restorani Gloria meisterkokkade koostatud pardamenüüd.  Reedel, 9. septembril toimub Tallinna-Londoni liinil Estonian Airi restoranilend, kus toidud valmistab ja menüüd presenteerib Gloria chef Dimitri Demjanov ise. Restoran Gloria poolt koostatud menüüd saab nautida kogu septembrikuu vältel.
Algatus on ellu kutsutud selleks, et kaasata hinnatud restoranikokki Estonian Airi pardatoidu valikut rikastama ja arendama. „Meie sooviks on koostada menüü, mis peegeldab Põhjala kööki ning väärtustab kohalikku toorainet ja tootjaid,“ ütles Gloria omanik Dimitri Demjanov. „Rahvuslik lennufirma on Eesti värav ja Eesti toit peab olema seal esindatud,“  lisas Demjanov, kes koos peakokk Stefan Jartsiga on Estonian Airi jaoks välja töötanud kümmekond uudset retsepti.

Estonian Air peab oma uues arengustrateegis oluliseks ka Eesti toidu ja Eesti kokkade oskuste esitlemist. „Loodame, et koostöö restoranidega muudab lennureisid veelgi mugavamaks ja meeldejäävamaks, pakkudes reisijatele maitseelamusi ja  mitmekesistades meie Premium klassis pakutavat menüüd,“ lausus Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresident. 

Kõik ühe kuu vältel liinilendudel pakutavad road valmivad koostöös Airo Catering Service Eesti kokkadega. „Pardatoidu valmistamine ühistöös Gloria kokkadega on olnud loominguline ja põnev. Kuigi lennukitel serveeritava toidu valmistamisel on omad reeglid ning piirangud, on ka pardamenüüs võimalik üllatusi pakkuda,“ lausus Rita Pappa, Airo Catering Services Eesti OÜ tegevjuht.


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »