Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Toidupärandi tootearendus Võrumaal

08.06.2012
Võrumaa Kutsehariduskeskus ja Piiri köögi kokad alustasid mai keskel täiskasvanutele mõeldud kokakoolitust “Toidupärandi tootearendus”.

Kursused on keskendunud eelkõige Lõuna-Eesti, kitsamalt vana Võromaa kihelkondade, toidutraditsioonide tutvustamisele ja edasiarendamisele ning kursuslaste julgustamisele kursuslasi kasutama just hooajalist ja kohalikku toorainet.

  • teraviljad ja jahud kanepitemp, odrajahuvahud
  • marjajahud, hautatud speltaterad, paistekakud, karaskid, vatsad, hapupiimakoogid 
  • supid ja salatid õllesupp, leivasupp, nurmenukk, naat, võilill, oblikas, nõges, võilill, rabarber
  • juurviljad, terarooad kapsaga, hapukapsas ubade ja tangudega, kartulipuder rukki- või tatrajahuga
  • kaunviljad oa- ja hernemäätsad ning tambid, läätseroad, veri ja rupskid, piim ja muna, joogid

Koolituse kokkuvõte ja eksperthinnangu esimesele kahele UMA MEKKi menüüle andis Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov, kes esines koolitusel ka ettekandega.


         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »