Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Võrumaal toidu seminar "UMA MEKK"

11.11.2009
UMA MEKK on Võru Maavalitsuse, Võrumaa Partnerluskogu ja Võrumaa ettevõtjate ühiselt välja töötatud projekt, mille eesmärgiks on koondada väiketoidukäitlejaid ning luua neile kogemuste, teadmiste ja kontaktide vahetamise keskkond. Seminaril esinevad teiste seas ka Eesti Kulinaaria Instituudist Ants Uustalu ja Dimitri Demjanov.

Seminaripäevale 13.novembril 2009.a. Võrumaa Kutsehariduskeskuses ootame osalema kõki huvitatuid. Nii Teid, kelle toodang on juba müügil suurte kaubanduskettide müügilettidel, kui Teid, kes Te ise kodus oma pere ja sõprade tarbeks leiba (või mistahes hõrgutist valmistate) küpsetate. Oodatud on ka edasimüüjad-vahendajad, toitlustus- ja turismiettevõtjad, kes saaksid oma kauba- või teenuse sortimenti mitmekesistada omanäolise – UMA MEKK – toodanguga.

AJAKAVA

9.00 - 10.00Külaliste saabumine, registreerumine, hommikukohv
10.00 - 11.00Eesti ja Põhjala köök: kas üks või kaks kööki - Dimitri Demjanov - restoran Gloria
11.00 - 11.45Mahenõuded toitlustuses
11:45 - 12.15Kohvipaus
12.15 - 13.00Turundusnõuanded väiketootjatele  - Taavi Karu - Võru Tarbijate Ühistu kaubandusjuht
13.00 - 14.00Lõuna
14.00 - 16.00

Töötoad
Taimegurmee. Orapera ökotalu perenaine Liisi Kutkina valmistab toorsalati pähklikõrvitsast, püreesupi maapirnist ja põnevaid magustoite
* Mahetoidu kasutusvõimalused toitlustuses. Silver Silmere Pühajärve SPA restoranist valmistab näidismenüü mahetoorainetest.

Mida teha lambaga? Küsimusele pakuvad hõrgutavaid vastuseid Ants Uustalu Eesti Kulinaariainstituudist ja Dimitri Demjanov
*Teeme ise leiba! - Ivi Lepland segab, sõtkub ja küpsetab. 
Väiketoidukäitleja ja turismiettevõtja toetuse saamise võimalused Võrumaa Partnerluskogust ?  Jako Jaagu Võrumaa Arenguagentuuri juhataja ja Võrumaa Partnerluskogu ettevõtlusmeetme ekspert.


16.00 - 17.00Töötubade kokkuvõtted, küsimised - vastamised, kontaktide vahetamised, lõpukohv.

Vaata lisa siit!

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »