Uudised

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Galerii: UMA MEKK

05.11.2011
Võrus toimunud II UMA MEKI laadal pakkus kohalikku talutoodangut 80 tootjat ning laata külastas üle 3000 inimese
"Suurlaada eesmärk oli tutvustada nii kohalikke kui ka kaugemaid toidutootjaid ning juhtida laiema avalikkuse tähelepanu kohaliku toidu tarbimise tähtsusele," ütles peakorraldaja, Uma Meki projektijuht Ave Tamra. „Suure osavõtuga laat tõstab kohaliku toidu väärtust ja aitab tutvustada Uma Meki kaubamärki."

Võrumaa päritolu toidu kaubamärki kandvate toodete seast olid esindatud Taarapõllu talu kuulsad marjakrõpsud, jahud ja mahlad, Kutsa-Tannili talu mahe kõrvitsamoos, Alt-Lauri talu hõrgud kastmed, Mardimäe talu mahedad kartulisordid, Hämsa maasuitsusingi karask, Jõeniidu talu Iskna kitsepiimajuustud.

Laadakülastaja valis parimaks kohalikuks tooteks Jaaniraotu talu "Setu salsa". Korraldajad andsid peaauhinna Uma Mekk aastal 2011 Jõeniidu talu Iskna Suitsujuustule. Parim uus tulija on Kolotsi talu pehme kitsepiimajuustuga ning parim magus toode Alt-Lauri talu Kõrvitsa nätsukomm.

Lisaks kauplemisele toimus toidukoolitus "Euroopa toit meie põllult", mida juhendasid Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dmitri Demjanov ja Soome Suursaatkonna peakokk Ants Uustalu. Nad tutvustasid laadakülastajatele eestimaise tooraine kasutamise võimalusi euroopalikus köögis. 

Allikas: Maaleht

Fotod: Dimitri Demjanov

         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »