Kulinaaria Instituut

Kulinaaria Instituudi eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise 
keskus Eestis.


Eesti Kulinaaria Instituudi eesmärk

Mittetulundusühing Eesti Kulinaaria Instituut on avalikes huvides tegutsev juriidiliste ja füüsiliste isikute vabatahtlik ühendus. Ühingu eesmärk on olla kõrgete kulinaarsete kunstide arendamise keskus Eestis.

Oma tegevuse eesmärkide saavutamiseks ühing: 

  • tegeleb heade kokandustavade arendamise ja tutvustamisega Eestis;
  • loob ja tihendab koostöövõimalusi Eesti toiduvaldkonna ettevõtete ja organisatsioonide vahel;
  • täidab puuduva lüli maailma köökide, toitumistrendide, uute töö- ning serveerimisvõtete edastamisel;
  • tegeleb uue ja traditsioonilise Eesti ning maailma köögi säilitamise, väljatöötamise ja tutvustamise nimel;
  • kogub, edastab ja propageerib Eesti toiduvalmistamise pärimust;
  • on baasasutuseks kokkade ettevalmistamisel rahvusvahelisteks võistlusteks. Korraldab meistriklasse tunnustatud kokkade osavõtul;
  • tutvustab uusi toor- ja maitseaineid, korraldab degustatsioone ja veinikoolitusi;
  • tegeleb nõustamise ja erialatrükiste väljaandmisega.
         

       


Manifest

"Toetan Põhjala köögi manifesti põhimõtteid!" Allkirja saab anda siin! »